Létrehozva: 2015.08.24.

Bojkottáld a vasalást, néhány trükk segít!

Ropogós, friss ruhák, élre vasalt nadrágok, kemény ingnyakak. Hát igen... Így néz ki egy tökéletes ruhatár. Na, de ki gyõz ennyit vasalni?

Vasalni - tisztelet a kivételnek - senki nem szeret. Ha most te is egyetértően bólogatsz, és neked sincs semmi kedved a forró vasaló, és a ruhakupacok mellett tölteni a vasárnapodat, jól figyelj!

Mutatunk néhány bevált trükköt, amivel sok értékes percet és drága áramot is spórolhatsz meg magadnak!

Szóval, ha időt, pénzt és fáradtságot szeretnél megtakarítani, kövesd a a nagyon hasznos apró trükköket, és bojkottáld a vasalást! Jó, jó, azt nem tudjuk garantálni, hogy soha többé semmit nem kell vasalnod, de hogy minimum a kupac kétharmadát elfelejtheted, az biztos!

A vasalás megkönnyítése a mosásnál kezdődik!

Soha ne tömd túl a mosógépet - nemcsak, hogy gyűröttebbek lesznek a ruhák, de kevésbé tud szépen mosni így a gép. Ha pedig lejárt a program, a lehető leghamarabb pakold ki a ruhákat!
Felejtsd el a magas fordulatszámú centrifugázást, 500-as fordulat épp elég ahhoz, hogy teregetéskor már ne csöpögjön a ruha! Talán egy kicsit lassabban szárad ugyan meg, de sokkal kevesebb a gyűrődés lesz minden egyes darabon!

Ismerd meg a legegyszerűbb gyűrődésgátló szereket!

Ecet

Az első számú aduász, az igazi jolly joker! Ha a gyűrődős cuccokat mosás előtt beáztatod egy kis ecetes vízbe, máris sokat segítettél magadon. Nyugodtan öntheted a mosógép dobjába is az ecetet, így legalább a vízkőoldásról is gondoskodsz!


Szódabikarbóna

Nemcsak hogy a gyűrődés lesz kevesebb, de fehérít, szagtalanít és még ruhák kifakulását is megakadályozza. Csak szórj belőle egy félzacskónyit, a mosóporos rekeszbe!


Mosódió

Abszolút környezetbarát, amellett, hogy jól tisztít, lágyítja is a szövetet! Így öblítő használatára nincs is szükség, vagyis rengeteget spórolsz vele.

Jöhet a profi teregetés!

A vasalásmentesség eléréséhez elengedhetetlen a jó teregetés! Mindig alaposan rázd ki a ruhákat, hosszában és keresztben is húzogass meg minden egyes darabot. Lehetőleg ne használj csipeszt. Legalábbis soha ne a ruha közepén. Sajnos nyomot hagy! Ha nagyon muszáj, csak az alján, vagy a tetején, ahol a varrás van.

 


Ingeket, pólókat vállfán száríts!


Igyekezz minden ruhadarabot külön vállfán kiakasztani. Az így kitett holmik ne érjenek egymáshoz. Ha valamelyik mégis gyűrött maradt volna a centrifugálás után, újra nedvesítsd meg, így tedd akaszd ki olyan helyre, ahol nem gond, hogy csepeg belőle a víz. A nedvesség súlya, és a hosszanti lógatás csodákat művel!

Ha elkerülhetetlen a vasalás

Néhány textília vasalása elkerülhetetlen, ilyen az ing, a konyharuha, az ágynemű. Legjobb, ha ezeket teljes száradás előtt, még nedvesen veszed le a kötélről. Így ugyanis spriccelés és gőzölés nélkül tudod csodálatosan simára vasalni a lenvásznakat is. Könnyíti a munkát, ha nehéz a vasaló talpa, ugyanis így a készülék súlya is simítja az anyagot.

Fontos!

Ha szárítógépet használsz, sose hagyd benne a program lejárta után a ruhákat. Reménytelenül gyűröttek lesznek akár egy óra alatt is!

Kell a vasalt holmi, de nincs vasalód?

Erre is létezik megoldás! Jó szolgálatot tehetnek a következő trükkök például egy hotelszobában, otthon, vagy az irodában az értekezlet előtt. 

Nedves törölköző

Fektesd le a ruhát, tedd rá a törölközőt, és nyomogasd hozzá jó alaposan. Közben kicsit húzogasd meg több irányban a ruhát. Hagyd száradni pár percet, és már veheted is fel!

Hajszárító

Akaszd fel a gyűrött ruhadarabot, és úgy 5-10 centiméteres távolságból melegítsd a gyűrődésnél. Meglátod, a ráncok egy csapásra kisimulnak.


Párás zuhanykabin

Tedd vállfára a ruhádat és akaszd fel a zuhanykabin belsejébe. Nyisd meg a forróvizet, persze csak úgy, hogy a ruhát a közvetlen ne érje a víz. Az így keletkező gőz hatására csodálatosan kisimulnak a textilszálak, így maga a ruha anyaga is.


Vízforraló

Miközben vizet forralsz a kávédhoz, akár ki is simíthatod gyűrött blúzodat. Ha felforrt a víz, nyisd ki a forraló tetejét, és lógasd a gyűrött ruhadarabod úgy 30 centiméterrel a gőz fölé. Voilá! Kész is a felfrissített, kisimult blúz!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

borsonline.hu

Probléma Tilla hazautaztatásával - előállították a repülőtéren

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

travelo.hu

Mától nem látogathatjuk hazánk egyik legismertebb barlangját

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LEHÚZÁS

Így lehet megúszni az online piacteres csalásokat!

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!

MANI

Gyanús e-mail jött? Így védekezz a netes csalók ellen!

MANI

Ezért locsolkodunk húsvéthétfőn?

MANI

Már csak három napod van, hogy pénzt spórolj a lakásbiztosításon, mutatjuk, hogyan