RETRO RÁDIÓ

„Soha!” – A stewardess elárulta, mit nem szabad enni a repülőn

Létrehozva2025. 07. 07. 11:20

Repülés előtt mindig öröm hallani, hogy finom falatok és italok várnak odafent – de egy légiutas-kísérő most felfedte, mi az, amit soha nem lenne szabad megennünk vagy meginnunk 10 ezer méteren!

Celina Bedding őszintén beszélt a repülőn felszolgált ételekről és italokról, és egy megdöbbentő tanácsot adott: „Kerüljük a repülőgépes ételt, amennyire csak lehet!” – mondta, majd hozzátette, hogy a fedélzeti ételek tele vannak sóval és cukorral, mert a magasban elveszítjük ízlelőbimbóink egyharmadát.

repülő, repülőgép, utasok
Fotó: Suhyeon Choi / Unsplash.com (Képünk illusztráció)

És hogy mi az az ital, amit SOHA ne igyunk meg? A válasz sokkoló: 

Soha ne igyál a repülőgép mosdójából származó csapvízből.

Celina szerint kutatások bizonyítják, hogy a fedélzeti víz egészségre káros lehet, és nem véletlenül van kint a figyelmeztető tábla sem.

A repülőgép levegője nemcsak a bőrünket, hanem az ízérzékelésünket is kiszárítja – ám van egy ital, ami így is üt: a paradicsomlé! Tudományosan igazolt, hogy az umamiban gazdag íze még odafent is élvezetes, ezért a személyzet egyik kedvenc választása lett.

Kamila Jakubjakova, többéves tapasztalattal a háta mögött, egy újabb titkot árult el az amerikai Mirror-nak: „A gép elején ülve nemcsak kevesebb rázkódást érezhetsz, de elsőként szolgálnak ki étellel is.” Ha tehát a legjobb menüt akarod – ülj előre!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.