KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.10.10. 09:00

Szívszorító szavakkal búcsúznak a balesetben elhunyt 17 éves zenész lánytól

Jövőre adta volna ki saját albumját.

Nell Smith, aki mindössze 13 évesen egy Nick Cave-feldolgozásokat tartalmazó albumot vett fel a The Flaming Lips-szel, jövőre készült debütáló albumjának kiadására - de ezt már sosem élheti meg.

gyertya, gyász, tragédia
Fotó: Unsplash

17 éves korában elhunyt ugyanis Nell Smith, kanadai zenész, aki az amerikai The Flaming Lips rockbandával folytatott együttműködéséről ismert a nagyközönségnek. Halálát Simon Raymonde, a Cocteau Twins egykori basszusgitárosa és a Bella Union lemezkiadó társalapítója erősítette meg az Instagramon. Noha nem erősítették meg a halál okát, a The Flaming Lips frontembere, Wayne Coyne vasárnap az oregoni Portlandben tartott show-n azt mondta, hogy a fiatal autóbalesetben halt meg.

Mindannyian megdöbbenve és lesújtva hallottuk művészünk és kedves barátunk, Nell Smith hirtelen és tragikus halálát

- fogalmazott Simon.

Nell mindössze 17 éves volt, és első szólólemezének kiadására készült 2025 elején a Bella Unionnál. Első kiadása egy Nick Cave-dalok feldolgozásait tartalmazó album volt, amelyet még 2021-ben rögzítettek, "Where The Viaduct Looms" címmel. Bár mindannyian próbálunk megbékélni a szörnyű hírrel, és Nell gyászoló családja iránti tiszteletből jelenleg nem tudunk további információkat adni.

Susie Cave, a divattervező és Nick Cave zenész felesége így kommentálta bejegyzését:

Megszakadt a szívem a gyönyörű Nellért és családjáért.

Smith azt tervezte, hogy jövőre kiadja debütáló albumját, amelyen saját eredeti dalai is szerepeltek volna. Azt remélte, a lemez megjelenése és az azt követő turné segít finanszírozni az igazi álmának megvalósulását, amely az volt, hogy zeneiskolába járjon az Egyesült Királyságban - írja a skynews.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek