KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.28. 11:08

Rendőrök szeme láttára vásárolt kemény drogot egy francia képviselő

A politikust először azt mondta, hogy ajzószerként akarta felhasználni a kábítószert.

Őrizetbe vették a radikálisan baloldali Engedetlen Franciaország párt egyik parlamenti képviselőjét, miután a politikus két rendőrjárőr szeme láttára vásárolt szintetikus kemény drogot a párizsi metróban - jelentette a Le Figaro francia napilap online kiadása. 

Rendőrök szemle láttára vásárolt kemény drogot egy francia képviselő

Az Andy Kerbrat nevű képviselőt Párizs 18. kerületében, a Lamarck-Caulaincourt nevű metróállomás peronján vették őrizetbe. A képviselő itt találkozott egy migrációs hátterű fiatalkorú drogdílerrel, akitől 3MMC nevű dizájnerdrogot vásárolt. Ennek a szernek a hatása szinte megegyezik a kokainéval, a feketepiaci ára viszont csak töredéke, ezért gyakran nevezik "új kokainnak". A képviselő pechére a drogvásárlást végignézte két rendőrjárőr, akik az adás-vételt követően odaléptek az érintettekhez igazoltatás céljából, majd miután előkerültek a kábítószeres tasakok, bevitték őket a rendőrségre.

Mivel a politikust mentelmi jog védte, az adatai felvétele után szabadon engedték, és másnap visszahívták meghallgatásra. A drogdíler fiú viszont nem volt ennyire szerencsés, őt előzetes letartóztatásba helyezték. Sajtóértesülések szerint ő algériai bevándorló, akit az elmúlt években 11 alkalommal vettek őrizetbe kábítószerekkel való visszaélés vádjával, nemrég pedig négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Miután a botrányról megjelentek az első hírek, a politikus azzal magyarázta tettét, hogy a kábítószert ajzószerként akarta felhasználni, valamint a jobboldali sajtót támadta, mondván a rendőrséggel összejátszva szivárogtatta ki az ügyet.

Egy hétfőről keddre virradó éjszaka közzétett sajtóközleményében viszont már arról írt, hogy „teljes mértékben magára vállalja a felelősségét”, és „az igazságszolgáltatás rendelkezésére bocsátja magát”. A politikus állítása szerint pszichológiai problémák miatt nyúlt a droghoz,  és elismerte, hogy már máskor is használt szintetikus kábítószereket. Emellett bocsánatot kért a választóktól, a partjától, és ígéret tett arra, hogy orvos segítségét kéri a teljes leszokáshoz. 

Az ügyészség tájékoztatása szerint a politikust jövő hétre büntetőeljárás bejelentésére idézték be, ami azt vetíti előre, hogy a drogbotrányt kisebb pénzbüntetéssel megússza majd. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek