Magyar Péter közvetlen munkatársa és barátja volt a cigarettacsempész

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.15. 12:13

Prágában betiltották a szervezett vedelést

Prága belvárosa az olcsó lerészegedést kereső nyugati turisták kedvelt úti célja, de a városvezetés ezen most változtatni szeretne.

Prága város önkormányzata hétfőn egyhangúlag megszavazta azt a rendeletet, amely betiltja a szervezett kocsmatúrákat este 10 és reggel 6 óra között a cseh főváros egész területén - jelentette a helyi sajtó.

Prágában betiltották a szervezett vedelést

"A cél az, hogy kulturáltabb, tehetősebb turisták érkezzenek a cseh fővárosba azok helyett, akik az olcsó lerészegedés lehetősége miatt utaznak Prágába"

- magyarázta a kocsmatúrákat tiltó döntést Jiri Pospisil prágai polgármesterhelyettes. A politikus szerint az „indokolatlan alkoholfogyasztás” és a zaj csökkenti a helyiek biztonságérzetét.

Giancarlo Lamberti, a városi tanács pénzügyi bizottságának elnöke szerint a csoportosan lerészegedés számos biztonsági kockázatot rejt magába. "A kocsmatúrák nyilvános verekedéseket, vandalizmust, garázdaságot, ittas vezetést és egészségügyi szövődményeket generálnak" - fogalmazott a tisztségviselő.

Ahogy arra számítani lehetett, a kocsmaturizmussal foglalkozó prágai cégek élesen bírálták az önkormányzat döntését. Elmondásuk szerint a szabályozás rontani fog a közbiztonság helyzetén, eddig ugyanis a turisták szervezett körülmények között járták a kocsmákat, és a túravezetők rájuk szóltak rendbontás esetén.

"Ez csak populista lépés a problémák elfedésére, például a városi rendőrök hiányára, akik felügyelnék az éjszakai csend betartását"

- olvasható e kocsmaturizmussal foglalkozó vállalkozások közös nyilatkozatában.

 

Az éjszakai tilalmat elsősorban Prága első kerületének (Praha 1) vezetése szerette volna elérni. Az itt lakók évek óta arra panaszkodnak, hogy a turisták szervezett leitatása elképesztő zajjal és mocsokkal jár. Prága első kerülete lényegében egybeesik a történelmi belvárossal, itt található az Állami Operaház, a Nemzeti Múzeum, az Óváros tér, a Károly-híd, és a prágai vár.

A Cseh Statisztikai Hivatal (ČSÚ) adatai szerint az idei év első felében 3,7 millió vendég érkezett Prágába, ami azt jelenti, hogy csaknem 345 ezer fővel nőtt a turisták száma az előző év azonos időszakához képest. A cseh fővárosba a leggyakrabban a németek, a britek és a lengyelek látogatnak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek