KÜLFÖLD

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.10.17. 19:30

Összeomlottak a szülők: négy tini zuhant a halálba, ez lett a végzetük

A négy tizenéves fiatal egy közlekedési balesetben hunyt el.

Borzasztó tragédia rázta meg Angliát tavaly novemberben. Egy 4 fiatalt szállító személyautó lezuhant egy hegy oldaláról, és a benne utazó fiúk mindegyike életét vesztette. A rejtélyes haláleset kapcsán egy éven keresztül nem volt válasz arra, hogy miért és hogyan haltak meg a tinédzserek, azonban mostanra lezárult a baleset vizsgálata és kiderült: az autó műszaki állapota és a korábbi időjárási viszontagságok miatt történt a baleset. A gyászoló családoknak apró megnyugvást jelenthet, hogy nem a szeretteik hibáztak.

négy fiú halt meg a balesetben
Négy gyermek veszítette életét a balesetben /Fotó: Brit Rendőrség

Ahogy arról lapunk is korábban többször beszámolt, négy barát, a 16 éves Jevon Hirst, a 17 éves Harvey Owen, és a két 18 éves Hugo Morris és Wilf Fitchett kocsival indult kempingezni Észak-Walesbe egy ezüstszínű Ford Fiestával. A hegyi úton azonban egy szűk kanyarban a kocsi lezuhant az útról és egy vizes árokba zuhant fejjel lefelé. Nem voltak túlélői a balesetnek, minden fiú halálát a fulladás okozta.

A most lezárult vizsgálat szerint nem hajtottak gyorsan a fiúk, azonban egy korábbi heves esőzés miatt vizes volt az út, a kocsi hátsó kerekeiben pedig alacsony volt a guminyomás, ezért csúsztak ki a kanyarban. A vizsgálat rámutatott, hogy a sofőr tapasztalatlansága sem segített azon, hogy egyenesben tudja tartani a kocsit. Emellett a folyóba zuhanás még alapvetően nem jelentette volna a gyermekek halálát, azonban a korábbi heves esőzések miatt 1 méterrel magasabban volt a vízszint. A sofőr, Hugo vérében kannabisz maradványokat találtak, de a rendőrség szerint ez nem befolyásolta a vezetői képességeit - számolt be róla a Metro.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek