KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.05. 08:30

"Meg fogok halni" - pokoli fájdalomra ébredt a 9 éves kislány, durva, mit találtak a gyomrában

Mint kiderült, egy évek óta tartó rossz szokás kis híján tragédiát okozott.

Egy norfolki iskoláslány négyórás műtéten esett át, amely során eltávolítottak egy hatalmas hajcsomót a gyomrából, ami tönkretette az emésztőrendszerét – a kilencéves gyermek ekkorra már évek óta rágcsálta és egyúttal lenyelte a haját, ez vezetett ehhez a szörnyű állapothoz.

Sophia Goss 18 hónapos korában kezdte el kihúzni és rágcsálni a haját, ez segített neki ugyanis elaludni. A szokással nem hagyott fel, annak ellenére, hogy édesanyja megpróbálta leszoktatni azzal, hogy olívaolajat kent a hajára. Azonban 2023 decemberében a kislány borzasztó hasi fájdalomra ébredt, ami miatt a szülei azonnal kórházba vitték. Sophia sírt, és azt mondta, úgy érzi, meg fog halni. 

A kicsi az intenzív osztályra került, ahol az orvosok egy óriási hajcsomót találtak a gyomrában, amelyet műtéttel eltávolítottak. Mint kiderült, hat héttel a beavatkozás előtt már jártak orvosnál a gyermekkel hasi fájdalom miatt, de akkor mondták a szülőknek, hogy az étrendje az oka a panaszainak, anélkül, hogy alaposabban megvizsgálták volna. A betegség, amelyet „Rapunzel-szindrómának” is neveznek, rendkívül ritka és főleg fiatal nőket érint. A fő tünetek közé tartozik a hasi fájdalom, hányinger és hányás, puffadás, csökkent étvágy, fogyás, valamint székrekedés vagy hasmenés.

A kislány mostanra felépült, családja pedig szeretné felhívni a figyelmet a Rapunzel-szindrómára, amely ártalmatlannak tűnhet, de valójában komoly problémákat okozhat - írja a Daily Mail. Sophia például, ha nem vitték volna időben kórházba, szepszist kaphatott volna.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek