"Börtönbe juttatlak" - Magyar Péter megfenyegette volt barátnőjét

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.11. 09:53

Molotov-koktélos ámokfutás: lelőttek egy migránst Németországban

A rendőrség egyelőre nem zárta ki, hogy terrortámadás történt.

Csütörtök kora este a német rendőrök lelőttek egy tisztázatlan jogi helyzetű iraki migránst, aki Molotov-koktélt dobott több középületre, lakóingatlanra és személyautóra Krefeld belvárosában - írja a Bild német napilap online kiadása.

Molotov-koktélos ámokfutás: lelőttek egy migránst Németországban

A 38 éves iraki állampolgárként azonosított elkövető este 7 óra után kezdett ámokfutásba. A rendőrség közleménye szerint először a Szövetségi Munkaügyi Hivatal krefeldi irodájára dobott gyújtószerkezetet, majd két lakóépületet és egy utcán parkoló autót is felgyújtott. Ezt követően a központi pályaudvar melletti mozit vette célba.

Szemtanúk elmondása szerint a migránst a mozi előcsarnokában érték utol a rendőrök. Többször megadásra szólították fel, majd miután nem engedelmeskedett, célzott lövésekkel leterítették. Úgy tudni, az elkövetőt egy találat érte, és súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az állapotáról nem áll rendelkezésre friss információ.

A rendőrség szigorú zárlatot rendelt el a helyszínen, és estébe nyúlóan számos egyenruhás biztosította a mozi környékét. A Bild riportere arról számolt be, hogy az egész városközpontot lezárták. A helyszínre tisztviselők érkeztek, köztük a polgármester, Frank Meyer.

A hatóságok szerint egyedül cselekvő elkövetőről van szó, de a motivációja még nem ismert. A hatóságok egyelőre vizsgálják, hogy terrortámadás történt-e. A rendőrség úgy véli, hogy a lakosság nincs veszélyben.

A tűzoltóság helyi idő szerint 19 óra 50 perckor kapta az első segélyhívást. A tüzek következtében személyi sérülés nem történt, egy lakóépület tetőszerkezete viszont teljesen leéget, és egy autó is megsemmisült. 

A Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámolója szerint a migráns egy 900 méteres útszakaszon gyújtogatott. A munkaügyi iroda és a főpályaudvar közötti területen még a reggeli órákban is égett szag terjengett.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek