KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.03. 10:46

Gépfegyveres migráns-leszámolás történt Németországban, egy ember meghalt

Szakértők szerint a mészárlás migránsbandák közötti rivalizálás eredménye.

A német rendőrség hajtóvadászatot indított egy ismeretlen személy ellen, aki gépfegyveres mészárlást rendezett Göppingen város egyik vendéglátóhelyén - jelentette a Bild német napilap online kiadása. A portál beszámolója szerint a lövöldözésben egy ember életét vesztette, ketten pedig életveszélyes sérüléseket szenvedtek. 

Gépfegyveres leszámolás történt Németországban, egy ember meghalt

Szemtanúk beszámolójára hivatkozva a Bild azt írja, hogy szerdáról csütörtökre virradó éjszaka egy maszkos férfi gépfegyverrel a kezében besétált egy Göppingen belvárosában található vízipipa bárba, gondolkodás nélkül beleeresztett egy tárat az egyik asztaltársaságba, majd gyalogosan távozott a helyszínről.

A hatóságok tájékoztatása szerint a rendőrség több segélyhívást is kapott a bárban leadott lövések miatt. A helyszínre érkező egyenruhások három sérültet találtak, akik közül egy 29 éves férfi életét már nem tudták megmenteni. Két társát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, az állapotukról azóta nem érkezett hír. A tartományi rendőrség által később közzétett fotókon gépfegyveres, maszkos rendőrök, illetve a nagy erőkkel a helyszínre vonuló mentősök láthatók.

Az elkövető személyazonosságáról és motivációjáról nem tudni semmit. A városi rendőrség és a szövetségi ügynökségek közösen indítottak hajtóvadászatot ellene. Az egyelőre nem világos, hogy az áldozatok pontosan milyen kapcsolatban álltak a merénylővel. A rendőrség szerint nem terrorcselekmény történt.  

Göppingen polgármestere, Alexander Maier azt mondta a Német Sajtóügynökségnek, hogy az elkövető valószínűleg nem veszély a lakosságra nézve.

Szakértők szerint a fegyveres leszámolás egy újabb fejezete a migránsbandák közötti leszámolássorozatnak. A Stuttgarttól 40 kilométerre található Göppingenben és környékén több hasonló incidens is történt az elmúlt időszakban, melyek kettő egymással rivalizáló bűnbandához köthetőek.

2022 nyara óta több lövöldözés is történt a környéken, sőt egy alkalommal kézigránátot használtak. Az incidensek száma azonban az elmúlt hónapokban csökkent. A német Szövetségi Bűnügyi Bivatal (BKA) adatai szerint eddig több mint 70 feltételezett bandatagot tartóztattak le, nagy probléma viszont, hogy a bandák 500 kiskorút tudnak a soraik között. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek