Orbán Viktor új gazdasági programot hirdetetett: megfizethető lakhatás, egymilliós jövedelem, munkáshitel

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.13. 17:30

Így halt meg az első magyar lottómilliárdos – orvos férje végzett vele

A hazai lottózás történetének legnagyobb nyereménye vár gazdára, jövő szombaton már 6 milliárd 525 millió forint a tét. Ennyi pénzt – mai értékén –, azonban nyert már magyar játékos, igaz, nem itthon, hanem Kanadában. Míg az itthoni nyeremény pozitívan változtatta meg az eddigi szerencsés nyertesek életét, Ibolya sorsa a tengerentúlon tragikus fordulatot vett.

Az első magyar lottómilliárdos, Vona Ibolya, vagy ahogy a kanadai újságok becenevén emlegették, Ibi, 1991-ben talált el hat számot a 49-ből, ezzel pedig 5 millió dollárral, azaz akkori értékén 2 milliárd forinttal lett gazdagabb. Ez napjainkban, az inflációval és egyéb, más gazdasági tényezőkkel felszorozva a mostani, hazai 6,5 milliárdnál is jóval többet érne. 

Első magyar lottómilliárdos, Vona Ibolya
Az első magyar lottómilliárdos, Vona Ibolya és gyilkossá vált férje, Joseph Fotó: Youtube

Ibolya nőgyógyász férjével élt Torontóban, pontosabban annak elegáns külvárosában, anyagi gondjaik pedig addig sem voltak, sőt a gazdag elit tagjainak mondhatták magukat. Férje, Joseph – ahogy erről korábban a Bors is írt –, azonban nem nézte jó szemmel a nő játékszenvedélyét, amit Ibi leginkább a kaszinókban élt ki.

Police,Cars,At,Night.,Police,Car,Chasing,A,Car,At
A rendőrségi halottkém jött rá, hogy gyilkosság áldozata lehetett a magyar nő Fotó: Zag Advertising /  Shutterstock

Ibolya kétszer került a Toronto Star címlapjára. Először, amikor megnyerte a pénzt, másodszor pedig akkor, amikor kiderült, hogy 2003. július 20-án, 66 évesen bekövetkezett váratlan halála valójában egy jól megkonstruált gyilkosság volt.

Vagyona addigra alaposan megcsappant, 80 millió forintnyi dollár maradt a számláján. Ibolya szervezetében halálakor némi drogot és gyógyszert is kimutattak, de az alkohollal töltött évei is kemény és látható nyomokat hagytak rajta. Ügyét sokáig közigazgatási esetként kezelték, mígnem a rendőrség is bekapcsolódott a vizsgálatba. Nekik köszönhető, hogy az addig is meglehetősen furán viselkedő Joseph-re terelődött a gyanú. Az özveggyé vált férj azzal védekezett, hogy csak egy balul sikerült vérvétel miatt vonhatnák felelősségre, hiszen feleségét rendszeresen megvizsgálta, így tett a halála napján is. A halottkém a nő lábán és kezén rejtélyes tűnyomokat talált. Az ügy a bíróságra került és Joseph végül a tárgyalóteremben tört meg, bevallva, hogy nyugtatókból álló koktélt adott be Ibolyának, akit azonban - állítása szerint - nem akart megölni. 

A tárgyalás 2008-ban ért véget, az akkor 72 éves férjet a bíró hosszú börtönévekre ítélte. A tárgyaláson derült csak ki, hogy Ibolyának volt egy eltitkolt fia is, aki 2 millió dollárt kapott titokban a nyereményből, azaz az áldozat nem herdálta el a gigantikus összeg nagy részét. Pedig Joseph pont azért végzett vele, mert úgy vélte, ha felesége tovább költekezik, nem marad elég pénzük a nyugdíjas éveikre.


 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek