KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.05. 10:00

Csak a gyomra fájt a 2 éves kisfiúnak, megrázó diagnózist kapott

Eleinte az orvosok sem gyanították, hogy ennyire komoly a helyzet. A kisfiú még nem igazán érti, mi történik vele, szülei összetörtek.

Az orvosok úgy gondolták, hogy a 2 éves Tommy Paul Quinn gyomorfájdalmát székrekedés okozza, ám később a Skóciában élő család megsemmisítő diagnózist kapott. Tommy rosszul érezte magát, miután januárban visszatért családjával egy nyaralásról. Édesanyja, Nicole, nagyon aggódott, mert azt látta, hogy gyermeke fájdalmai étkezések után erősödtek, és alvási nehézségek is jelentkeztek nála.

Tommy
A kisfiú hősként küzd! (Fotó: gofundme.com)

Egy családi összejövetelen Nicole, aki maga is ápoló, észrevette, hogy Tommy fáradt, nem érdekli a játék, nem iszik és a vécét sem használja. Azonnal felhívták a mentőket, akik azt tanácsolták a szülőknek, hogy vigyék kórházba a kicsit. Az orvos székrekedés okozta hasfájásra gyanakodott, de amint megvizsgálta Tommy hasát, az arcára fagyott a mosoly, és az események hirtelen felgyorsultak. Vérmintát vettek a kisfiútól, majd ultrahangvizsgálatot rendeltek el. A kisfiúnál ritka, agresszív rákot, 4. stádiumú magas kockázatú neuroblastomát diagnosztizáltak. Ez a szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata, amely leggyakrabban a mellékvese velőállományában keletkezik, de jelentkezhet a gerinc mentén a mellkasban, a hasban és a kismedencében is. A daganat általában kétéves kor előtt, ritkábban később, de még az ötödik életév betöltése előtt jelenik meg.  

Ő egy tipikus, eleven kisfiú, aki imád autókkal játszani. Hihetetlen, hogy ennyi kemoterápiás kezelés után is újra önmaga tud lenni

– árulta el az édesanya. A kisfiú műtéten is átesett, de megpróbáltatásai ezzel még nem értek véget. Még 18 hónapnyi kezelés vár rá, és egyelőre csak reménykedni lehet abban, hogy addigra remisszióba kerül. Még sikeres kezelés után is nagy a visszaesés kockázata, ami ha megtörténne, Tommy túlélési esélye drasztikusan csökkenne - írja a Mirror. A család egy adománygyűjtő kampányt is indított, hogy fedezni tudják az esetleges külföldi kezelések költségeit.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek