KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.01. 14:28

17 éves profi sportolót késelt halálra egy migráns Franciaországban

A hatóságok szándékos emberölés vádjával indítottak vizsgálatot.

A francia rendőrség őrizetbe vett egy tisztázatlan helyzetű algériai bevándorlót, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra késelte Kylian Binard junior bokszbajnokot egy szórakozóhely előtt - jelentette a helyi sajtó. Meg nem erősített hírek szerint a 17 éves profi sportolónak egy kiöntött ital miatt kellett meghalnia. 

17 éves profi sportolót késelt halálra egy migráns Franciaországban

A brutális gyilkosság szombatról vasárnapra virradó éjszaka, a normadiai Subles nevű kisváros egyik szórakozóhelye előtt történt. Szemtanúk elmondása szerint a Nasser Bekaddour néven azonosított algériai elkövető egy rövid szóváltás után kést rántott, majd többször torkon és hátba szúrta az áldozatát. Ezt követően az egyik biztonsági őr elfogta a támadót, és leszorítva a földön tartotta a rendőrök kiérkezéséig. Egy társa pedig azonnal elsősegélynyújtásban részesítette az áldozatot, de az életét nem sikerült megmentenie. A helyszínre érkező mentők már csak a halál tényét tudták megállapítani.

A tragédiával végződött este úgynevezett „Szingli” bulit tartottak az érintett szórakozóhelyen, ahol a jelenlévők színes karkötőket viseltek attól függően, hogy egyedül mentek-e bulizni, illetve egyéjszakás kalandot kerestek vagy sem. A szórakozóhely menedzsere szerint „a gyilkosság elkövetője és áldozata voltak az utolsó vendégek, akik távoztak a helyről, de az éjszaka folyamán egyikük részéről sem tapasztaltak erőszakra utaló jeleket".

Az Actu francia hírportál értesülései szerint az áldozat véletlenül kiborította az algériai italát, és végül ez vezetett a halálos késeléshez. Úgy tudni, hogy az elkövető rendszeres látogatója volt a szórakozóhelynek, a 17 éves sportoló viszont a tragédiai éjszakáján járt ott először.

Joël Garrigue caeni államügyész tájékoztatása szerint az előzetes letartóztatásba helyezett algériai ellen szándékos emberölés vádjával indítottak vizsgálatot. A motivációja egyelőre tisztázatlan. 

A megkéselt fiatal sportoló halála rövid időn belül a második migránsgyilkosság, amely megrázza Franciaországot. Múlt héten egy papírok nélküli illegális marokkói bevándorlót vádoltak meg azzal, hogy megerőszakolt, megölt, majd elásott egy 19 éves egyetemista diáklányt a Párizs nyugati részén elterülő "Bois de Boulogne" nevű közparkban. Az egyetemista diáklány halála után a kitoloncolt migránsok elleni fellépés megszigorítását ígérte a nemrég kinevezett új belügyminiszter.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek