Létrehozva: 2024.09.23. 11:00

Vonaton kapták el a körözött magyar nőt - nem hiszed el, hogyan úszta meg a sittet

A magyar nőt már egy éve keresték ittas vezetés miatt. A vonaton lebukott, így innen a rácsok mögé kellett volna vonulnia. Végül döbbenetes húzással kivédte a börtönt.

Bár egy egyszerű igazoltatással indult, mégis egy rendőrségi akcióval és egy hihetetlen szabadulással végződött egy magyar nő útja egy Németországból induló vonaton - derül ki a Press Portal cikkéből. Szombaton (szeptember 14.) ugyanis a 33 éves magyar nő éppen egy Prága felé tartó szerelvényen utazott, amikor a Drezdai Szövetségi Rendőrfelügyelőség járőrei a határátlépéskor ellenőrzést tartottak. Nagy volt a meglepetés, amikor a magyar utashoz értek, ugyanis kiderült: bizony elfogatóparancs van érvényben ellene. 

Vonaton
Ittas vezetés miatt keresték a magyar nőt, akit a vonaton kaptak el  Fotó: Képünk illusztráció: pexels.com

A vonaton ért véget a szökés

A PressePortal információi szerint a nőt még tavaly ítélete el ittas vezetésért a regensburgi kerületi bíróság, ennek értelmében pedig 3696 eurós, azaz majdnem másfél millió forintnyi büntetést kellett volna befizetnie. Ezt azonban a nő „elfelejtette” megejteni, így azóta kereste a rendőrség, olyannyira, hogy még elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

A robogó vonaton viszont nem volt hova menekülni, így a zsaruk elkapták a magyart, akivel közölték: mivel nem fizette be a büntetést, 42 napra börtönbe kell vonulnia. A nő ennek hallatán rögvest készségesebb lett: jelezte, hogy most már örömmel befizetné a büntetést. Bár szorgalmasan el is kezdte összekaparni a milliós tételt, a cél előtt mégis elbukott: a teljes bírság kifizetéséhez ugyanis még 84 euró ( 33 ezer forint) hiányzott. 

A börtön helyett fizetett a lebukott magyar nő Fotó: Illusztráció: pexels.com 

Mivel a számla így kiegyenlítetlen maradt, úgy tűnt, hogy minden erőfeszítése ellenére másfél hónapig élvezheti majd a drezdai börtön vendégszeretetét. A leleményes magyar viszont ekkor sem adta fel: összetrombitálta barátait, akik közül az egyik egy szomszédos szövetségi rendőrségre rohant, és ott letette a szabaduláshoz szükséges, fennmaradó összeget. A történet ezért végül szabadulással zárult: a nő bilincsek és rabruha nélkül távozhatott a kapitányságról.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek