Létrehozva: 2024.09.20. 08:30

Verőcei motorcsónak tragédia: nem engedik be Magyarországra a luxushajót

Pozsonyban vesztegel a Heidelberg szállodahajó. Úti célja eredetileg Budapest lett volna, de már napok óta nem engedélyezik számára, hogy magyar vizekre lépjen.

Az egész országot megrázta a verőcei motorcsónak tragédia híre. A Heidelberg nevű luxus szállodahajó volt annak a májusi, szörnyű balesetnek a részese, mely hét halálos áldozatot követelt. A 2004-ben Németországban gyártott, 2009-től Baselben bejegyzett, svájci zászló alatt hajózó jármű Pozsonyba tartott 33 utassal a fedélzetén. A baleset körülményeiről itt és itt írtunk.

Tragédia
A félbeszakadt motorcsónak roncsa (Fotó: Lakatos Péter)

A hajó szlovák kapitánya ellen még folyik az eljárás, hiszen az éjszakai tragédiát észre sem véve, megállás nélkül haladt tovább a folyamon, és csak akkor szerzett tudomást a balesetről, amikor másnap hajnalban (május 19-én), Komáromnál megállították a Heidelberget a rendőrök.

Tragédia
Helyszínelés a Komáromnál feltartóztatott hajón (Fotó: MTI)

A verőcei hajóbaleset óta a hajó többször járt Magyarországon, rögtön a baleset utáni napokban is, orrán a sérülést addigra kijavították.

Tragédia
A Heidelberg letartóztatott kapitánya (Fotó: Polyak Attila)

Most is szokásos útját járja, az ausztriai Engelhartzelből tartott Budapestre, de a dunai árvíz közbeszólt. Az áradásra készülő Bécset még elhagyhatta, ám az egy napra tervezett pozsonyi kikötés helyett már ötödik napja rostokol a városban a nyilvános GPS-koordinátái szerint. Navigációs helyzete: kikötve.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek