KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.09.12.

Bizarr haláleset: tamponnal akarta megakadályozni a horkolást, tragédia lett a vége

A fiatalember mindössze 26 éves volt. Álmában vesztette életét.

Egy brit férfi életét vesztette, miután tampont helyezett az orrába, amivel a horkolást akarta megakadályozni. Mark Gleeson mindössze 26 éves volt. Korábban már orvoshoz is elment, hogy megtudja, lehetne-e tenni valamit a horkolás ellen.

férfi, ágy, alvás, párna
Tamponnal az orrában halt meg egy fiatal férfi (Képünk illusztráció) Fotó: Pexel 

A probléma azután kezdődött, hogy Mark közúti balesetet szenvedett, amely orrmelléküreg-problémákhoz vezetett. A horkolása olyan súlyos volt, hogy édesanyja, Vera elmondása szerint a családon belül gyakran viccelődtek is rajta. Amikor azonban a fiatal férfi orvoshoz fordult, annyit mondtak neki, nem sokat tehetnek ellene. Mark ezután a barátnőjével, Tracey Lamberttel arról beszélgetett, hogyan tudná abbahagyni a horkolást. A pár azt találta ki, tamponnal dugaszolják be a férfi orrát, ezzel akadályozva meg a horkolást, ám a döntés végzetesnek bizonyult, miután Mark az említett tárggyal az orrában elaludt. A megrázó eset egyébként még 1996 januárjában történt, de kétségtelenül máig a legbizarrabb haláleset a témában.

Tracey a férfi halálát követő vizsgálat során elmondta, Mark ivott egy kis bort és bevett néhány altatót, majd – mialatt a nő távozott – elaludt a kanapén az angliai Surreyben lévő otthonában. Amikor Tracey később visszatért a szobába, Markot már holtan találta, a tamponokkal az orrában. 

Mark halálával kapcsolatban Dr. Peter Jackson patológus elmondta, az részben a tamponok okozta fulladás miatt következett be, ugyanakkor az altatók tovább növelték a férfi légzési nehézségeit. Michael Burgess halottkém végül úgy ítélte meg, Mark halála véletlen baleset volt – írja a Unilad.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek