Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.21. 08:41

Pánik a repülőn: vérezni kezdett az utasok füle felszállás után

Egyelőre nem tudni, milyen műszer meghibásodása okozta az incidenst

Kényszerleszállást hajtott végre az amerikai Delta légitársaság egyik járata, miután a kabin túlnyomásos problémája miatt több utasnak vérezni kezdett a füle és az orra nem sokkal az indulás után - írja a Sky News online kiadása.

Pánik a repülőn: több utasnak vérezni kezdett a füle felszállás után

A Delta közlése szerint az incidens a Salt Lake City-ből Portlandbe tartó járatán történt. A felszállást követően az utasok többsége rosszullétre kezdett panaszkodni, majd néhány ezer méter magasan sokan vérezéses tüneteket tapasztaltak magukon. Ezt észlelve a légiutaskísérők figyelmezették a pilótát, aki a lehető leghamarabb letette a gépet azon a reptéren, ahonnét elindultak.

Az egyik fedélzeten tartózkodó utas azt mondta a CNN-nek, hogy emelkedés közben furcsa bugyborékoló hangokat hallott, majd egyszer csak olyan érzés hasított belé, mintha fülbe szúrták volna „A fülünk nagyon-nagyon fájni kezdett. Körülöttem mindenki fogta a fülét. Az emberek füle és orra vérezni kezdett" - fogalmazott. 

A Boeing 737-es repülőgép végül a 140 utassal a fedélzetén biztonságosan leszállt. A repülőtér mentőszolgálata szerint 10 embert kellett ellátni dobhártyaszakadás okozta vérzés miatt. 

A Delta légitársaság "őszintén elnézést kért" a sérültektől, és kártérítést ajánlott fel nekik. A cég közlése szerint az érintett gépet azonnal kivonták a forgalomból, és alapos átvizsgálják, hogy elhárítsák a problémát. A Boeing 737-900 típusú repülőgépen állítólag túlnyomásos gondok léptek föl, de azt nem tudni, hogy pontosan milyen alkataktrész miatt.

Az amerikai Légiközlekedési Igazgatóság (FAA) nyomozást indított az ügyben. A hivatal közlése szerint a pilóták felelőssége nem merült fel. Az érintett repülő egyébként nem a Boeing híres-hírhedt MAX flottájának tagja, amely ellen idén indított vizsgálatot az FAA, miután az egyik ilyen gép ajtaja kiszakadt 5 ezer méter magasan Alaszka felett.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek