Nekimentek az árvízi töltésen Lehel-kürtjével sétálgató Magyar Péternek

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.09.15.

Narancs méretű daganat nőtt a fiatal nő méhében: „Túldramatizálásnak minősítették”

Nem hittek az orvosok a fiatal nőnek, évekkel később az élete forgott veszélyben.

A mindössze 23 éves nő Caitlin Simpson akkor kezdett aggódni, amikor jelentős változásokat észlelt a menstruációs ciklusában. A kiskereskedelmi menedzser elmondta, hogy az orvosok többször is lerázták annyival, hogy a tünetei normálisak.

operáció, orvosok, kórház
Fotó: Unsplash

Ez egészen addig tartott, amíg egy hasi vizsgálat egy 0,5 hüvelykes (1,2 cm) cisztát nem fedezett fel a bal petefészkén. A skóciai Kirkcaldyban (Fife) élő Caitlinnek azt mondták, hogy a ciszta magától elmúlik, és hogy hat hónap múlva jöjjön vissza egy kontrollvizsgálatra. Az utólagos vizsgálat azonban elmaradt, és két évvel később újabb erős fájdalmak kezdték gyötörni Caitlint.

„Az egész nagyon ijesztő volt. Úgy éreztem, hogy az elmúlt két évben cserben hagytak. Évekkel ezelőtt is észrevehették volna. A tüneteimet először csak menstruációs fájdalomnak és „túldramatizálásnak” minősítették. Soha nem tapasztaltam ilyesmit, amíg nem szedtem be a fogamzásgátló tablettát. Azt mondták, hogy „jól vagyok”, és az csak a tabletta mellékhatása. Kaptam egy telefonhívást, hogy valószínűleg magától elmúlik, és nincs miért aggódnom” – sérelmezte Caitlin.

Amikor évekkel később ismét kínzó fájdalmakkal nézett szembe a fiatal nő sürgősen beutalták a nőgyógyászatra, ahol kiderült a kis cisztából addigra már egy narancsa méretű daganat nőtt, ami megfelelő kezelés hiányában rákos is lehet. Caitlint megműtötték, hogy eltávolítsák a 6 centiméteres elváltozást. Az orvosok kénytelenek voltak kivágni a petefészkét és a petevezetékét, miután a daganat rátelepedett azokra.

„Azt mondták, hogy rákos lesz, és ki kell venniük. A petevezeték és a petefészek elvesztése nagyon nehéz volt. Ha korábban meghallgattak volna, talán nem veszítettem volna el a petefészkemet és a petevezetékemet. A cisztát korábban is eltávolíthatták volna. Ha nem erőltettem volna ezt a találkozót, akkor most rákos lehetnék. Úgy éreztem, hogy nem vettek komolyan, és elutasítottak. Úgy érzem, rengeteg időt elvesztegettek. Teljesen figyelmen kívül hagytak. A háziorvosokat egyáltalán nem érdekelte, hogy segítsenek rajtam ” - zárta sorait csalódotton Caitlin.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek