A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.03.

Kiadták a vészjelzést az orvosok, egy tini életét követelte a láthatatlan gyilkos

A 19 fiatalnál először láz és fejfájás jelentkezett, majd hirtelen rosszabbodott az állapota.

Agyevő amőba okozta egy 19 éves fiatal halálát Pakisztánban. Idén már négyen vesztették életüket a fertőzésben Karacsiban.

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
A fiatal hetekig küzdött az életéért. (Fotó: Unsplash.com)

A 19 éves fiatalt Naegleria fowleri fertőzte meg, és bár kórházba került, szeptember 2-án életét vesztette. Az áldozat augusztus 18-án belázasodott, emellett fejfájásra és hányingerre panaszkodott. Augusztus 21-én került kórházba, de a fertőzés tényét csak augusztus 25-én pedig erősítették meg az orvosok. 

A fiatal esetében az a furcsa, hogy nem fürdött meleg édesvízben, ahol egyébként a legtöbben megfertőződnek - írja a dentalnews.pk. Mint kiderült, csak az otthonában, valamint egy mecsetben érintkezett vízzel. 

Az egészségügyi hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy tegyenek megelőző lépéseket a fertőzés kockázatának csökkentése érdekében, és lehetséges, használjanak fertőtlenített vizet. A fertőzés az orron keresztül jut el az agyba, így  meleg édesvízben fürdőzés során érdemes a fejet a víz felett tartani, illetve gyerekeknek orrcsipeszt adni. Az agyevő amőbe rendkívül veszélyes, hozzávetőlegesen 98 százalékos a halálozási aránya.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek