A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.05.

Giorgia Meloni döntött: helyén marad a szeretőjét futtató miniszter

Óriási botrány rázta meg az olasz kormányt.

Giorgia Meloni olasz kormányfő nem fogadta el a kulturális miniszter lemondását, akiről az elmúlt napokban kiderült, hogy szerelmi viszonyba került az asszisztensével, és zsíros kormányzati pozíciókkal halmozta el - jelentette a helyi sajtó

Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter és a volt szeretője, Maria Rosaria Boccia

Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter a könnyeivel küszködve számolt be a RAI1 köztelevízió szerda esti híradójában a körülötte kirobbant szerelmi botrányról. Az újságíróból lett tárcavezető bocsánatát kért a feleségétől, elmondása szerint pedig a miniszterelnök arra kérte, hogy folytassa munkáját, és mindig mondjon igazat az olaszoknak. 

A politikus botránya augusztus utolsó napjaiban robbant, amikor a nála 20 évvel fiatalabb szeretője, Maria Rosaria Boccia nyilvánosságra hozta a közösségi oldalain a viszonyuk bizonyítékait. Először a miniszterrel közös fényképeket, majd a kulturális tárca kabinetjével váltott levelezést és hangüzeneteket közölt. Így derült ki, hogy a nő május óta gyakran részt vett Gennaro Sangiuliano hivatalos programjain, és magát a miniszter tanácsadójaként tüntette fel. Azt is nyilvánosságra hozta, hogy a minisztérium szerződést ajánlott fel neki kiemelt események szervezésére, de azt az utolsó pillanatban visszavonták.

A titokzatos szeretőről keveset tudni: Pompejben született, és korábban egy esküvői ruhabolt tulajdonosa volt. Interneten két egyetemi diplomával büszkélkedik, és divatvállalkozóként tünteti fel magát.

A miniszter kedden és szerdán is egyeztetett a kormányfővel, miközben az ellenzéki pártok az ügy tisztázását követelik hangoztatva, hogy Maria Rosaria Boccia bármilyen tisztség és felhatalmazás nélkül bizalmas dokumentumokhoz juthatott hozzá. 

A Zöldek és Baloldal Szövetsége (AVS) feljelentést tett hivatali visszaélés címén annak kivizsgálására, hogy ki fizette Maria Rosaria Bocciának a miniszterrel közös útjait. Nemzetbiztonsági kérdést vetett fel az a felvétel is, amelyet a nő a római képviselőház termeiben egy okos-szemüveggel forgatott, és közzétett közösségi oldalain.

Gennaro Sangiuliano a televíziós adásban elismerte, hogy viszonya volt a nővel, de elmondása szerint a kapcsolatnak augusztusban vége lett. Kijelentette, hogy intim hangfelvételek is lehetnek Boccia birtokában, de „nem vagyok zsarolható” – tette hozzá. Azt állította, hogy Maria Rosaria Boccia minden költségét „az utolsó euróig” személyesen állta, és nem a minisztérium számláját terhelte. A kijelentéseket Maria Rosaria Boccia hazugságnak nevezte.

Giorgia Meloni a kormánypárt Olasz Testvérek (FdI) szerdai ülésén azt mondta, a jobboldal kormányra jutott és történelmet akar írni,

„ezért nem engedheti meg magának a félrelépéseket”.

Olaszország elnöklésével szeptember 19. és 21. között rendezik meg a G7-csoport kulturális miniszterei találkozóját. Eredetileg helyszínként Pompejt választották, de a minisztérium a találkozó máshova költöztetésén dolgozik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek