Orbán Viktor részletesen kifejtette a gazdasági semlegesség legfőbb pontjait

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.25. 20:06

Kitoloncolt illegális migráns ölt meg egy 19 éves egyetemista diáklányt Párizsban

Az újabb migránsgyilkosság egész Franciaországot megrázta.

A svájci hatóságok őrizetbe vettek Genfben egy papírok nélküli illegális marokkói bevándorlót, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt héten Párizsban megerőszakolt, megölt, majd elásott egy 19 éves egyetemista diáklányt - írja a Le Figaro. Rendőrségi források szerint a migráns azt tervezte, hogy Svájcon és Olaszországon keresztül elmenekül Európából.

Kitoloncolt illegális migráns ölt meg egy 19 éves egyetemista diáklányt Párizsban

A gyomorforgató gyilkosság múlt hét péntek este történt Párizs 16. kerületében. A Philippine Le Noir de Carlan nevű áldozat eltűnését a szülei jelentették, miután a lány nem jelent meg egy előre megbeszélt találkozón, a telefonját pedig nem vette fel. 

A rendőrség másnap reggel kezdte el a 19 éves lány keresését az utolsó ismert tartózkodási helyén, a Párizs nyugati részén elterülő "Bois de Boulogne" nevű óriási közparkban. A nyomozás jelenlegi állása szerint az áldozat ezen keresztül indult haza a Dauphine egyetemről, ahol elsőéves volt, közgazdaságtant hallgatott. 

Keresőkutyák segítségével a rendőrök néhány órán belül meg is találták a lány holttesttét egy erdős részen elásva. A halottkémek megállapították, hogy erőszakos halált halt: megerőszakolták és megfojtották. A párizsi ügyészség "szándékos emberölés" miatt indított nyomozást.

Az áldozat testéről vett minták alapján hamar egy személyre szűkült a potenciális gyanúsítottak névsora, ugyanis a DNS-teszt 100 százalékban megegyezett egy illegális marokkói migráns eredményével. A Taha O. néven azonosított feltételezett elkövető biometrikus adatai azért szerepeltek a rendőrségi adatbázisban, mert 2021-ben egyszer már elítélték nemi erőszak vádjával. Ezért 7 év börtönt kapott, de nem töltötte le a teljes büntetését, mivel szeptember elején házi őrizetbe helyezték, hogy kitoloncolhassák Franciaországból. Ezt viszont nem tudták végrehajtani a hatóságot, a férfit ugyanis soha többé nem találtak meg a bejelentett lakcímén.

A feltételezett elkövetőt kedden este fogták el a svájci rendőrök a genfi főpályaudvaron, amikor megpróbált átszállni egy Olaszországba tartó vonatra. A járőrök azért állították meg a férfit, mert kapucnit, orvosi maszkot és napszemüveget viselt. Miután az adatai lekérése után látták, hogy nemzetközi elfogatóparancs van ellene érvényben, őrizetbe vették. A francia hatóságok már kérvényezték a kiadatását.

A legújabb franciaországi migránsgyilkosság ismét politikai témává emelte az illegális bevándorlók kitoloncolásának kérdését. A 19 éves diáklány erőszakos halálának ügyére elsők között Jordan Bardella, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) párt EP-képviselője, a Patrióták Európáért frakcióvezetője reagált.

"Philippine életét egy marokkói migráns vette el. Egy olyan migráns, akinek semmi keresnivalója sem volt az országunkban. Igazságszolgáltatásunk laza, államunk működésképtelen, a vezetőink pedig hagyják, hogy a franciák közönséges gyilkosokkal éljenek együtt"

- fogalmazott közösségi oldalán a politikus, hozzátéve, hogy a francia igazságszolgáltatási rendszert meg kell reformálni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek