A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.03.

"Cserben hagyott a testem" - későn diagnosztizálták, hónapjai maradtak az édesanyának

A nagybeteg anyuka hálás minden napért, bár tudja, hogy ha nem küldik el rendre az orvosok, jobbak lennének a kilátásai.

Az 52 éves Tammy Guide 12 alkalommal járt orvosnál, mire végre komolyan vették a problémáját. Addigra azonban annyit romlott az állapota, hogy csak hónapokat jósoltak neki.

A brit nőt leukémiával diagnosztizálták, és bár nincsenek jó kilátásai, pozitív életszemléletének köszönhetően hálás minden napért, amelyen felébred - írja a Mirror. Tammy 2020 decembere és 2021 februárja között hatszor járt kórházban, hatszor pedig a háziorvosát kereste fel, de mivel a vértesztek nem mutattak ki elváltozást, nem foglalkoztak a problémáival.

Az anyuka elmondása szerint „tudta, hogy a teste cserben hagyja”, mivel olyan tünetek gyötörték, mint a magas láz, kimerültség, fájdalmak és csomók a testén. 2021 februárjában küldték el a nőt további vizsgálatokra, melyek kiderítették, hogy akut mieloid leukémiával (AML), a csontvelői eredetű vérképző sejtek daganatos sejtburjánzásával küzd. Ekkor kezdték el kezelni, de miután 2021 decemberében visszaesett, azt mondták neki, hogy csak hónapjai vannak hátra.

Tammyt ezt követően egy új gyógyszert kapott, amelynek hatása csak az esetek 30 százalékában segíti elő a gyógyulást – az édesanya 2022 márciusában remisszióba került, de az orvosok figyelmeztették, hogy a leukémia idővel valószínűleg erősebbé válik.

Nem hagyom magam legyőzni, amíg ténylegesen a halálos ágyamon nem fekszem. Hálásan ébredek minden reggel

– árulta el az anyuka, aki tudja ugyanakkor azt is, hogy jobbak lettek volna az esélyei, ha korábban diagnosztizálják betegségét.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek