Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.17.

Benzint locsolt szét, majd felgyújtotta a román parlament irodáit egy férfi

A gyújtogatót nagy erőkkel keresi a rendőrség.

Egy ismeretlen férfi kedd délután tüzet okozott a román parlament egyik irodájában, melynek következtében több helyiség teljesen kiégett - közölte a román Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU). Az ügynökség tájékoztatása szerint a tűzeset miatt mintegy 300 embert evakuáltak a bukeresti épületből, sérültek nincsenek. A tűz eloltása után egy parlamenti alkalmazott pánikrohamot kapott.

Benzint locsolt szét, majd felgyújtotta a román parlamentet irodáit egy férfi

Sajtóbeszámolók szerint a tűz a parlament épületének földszintjén, egy 30 négyzetméteres helyiségben keletkezett, miután az egyik látogató szétlocsolt egy kanna benzint a teremben és begyújtotta a folyadékot. A helyiségben textíliák és irodaszerek kaptak lángra, majd a tűz a szomszédos irodákra is továbbterjedt. A lángokat hamar sikerült megfékezni, mivel a parlamentnek saját tűzoltóegysége van, így a szakemberek kevesebb, mint egy perc alatt a helyszínre értek.

Miután értesült a tűzesetről, Daniel Suciu, a Képviselőház elnöke a parlamenthez sietett, hogy személyesen ellenőrizze a hatósági beavatkozást.

A csendőrség tájékoztatása szerint a tettes nem haladt át a biztonsági ellenőrző ponton, ugyanis a román parlament ezen része szabadon látogatható. 

Mivel a gyanúsított elmenekült a helyszínről, a hatóságok tanúkat hallgatnak ki, és a térfigyelő kamerák felvételei alapján próbálják beazonosítani a férfit, akiről egyelőre csak annyi biztos, hogy 60-65 év közötti. A lakosság segítségét kérve a rendőrség több felvételt is közzétett róla.

„Az első rendelkezésre álló információkból úgy tűnik, hogy spontán indcidens történt a parlamentben. Az érintett személy a gyúlékony anyagot nem más személyekre, hanem csak tárgyakra locsolta, a tűz pedig csak ezeket érintette. A környéken tartózkodók nem sérültek meg. Egy összetett nyomozócsoport nyomozást folytat. Mindenekelőtt a szóban forgó személy nyomára szeretnénk bukkanni”

- közölte Octavian Dan, a román rendőrség szóvivője. A román belügyminisztérium tájékoztatása szerint az elkövető kettőtől hét évik terjedő börtönbüntetést kaphat ha elmarasztalják. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek