KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.09.27. 10:30

Folyton fáradtnak érezte magát a rögbijátékos, kiderült, rákos lett

Legrosszabb rémálmában sem gondolta volna a rögbijátékos, hogy rákkal fogják diagnosztizálni.

Folytonos fáradtságérzete miatt kereste fel orvosát egy nyugat-yorkshire-i rögbicsapat kapitánya. Ám azt legrosszabb rémálmában sem gondolta volna, hogy rákkal fogják diagnosztizálni. Az igazság egyenesen sokkolta annak tudatában, hogy bélrák általában az 50 év feletti személyeknél fordul elő.

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Műtéten esett át, amely során eltávolították a bélrendszerének a felét és a nyirokcsomóit, és jelenleg a vizsgálati eredményekre vár, hogy megállapítsák, szükség van-e további kezelésre.

„Igazából megkértem a szakorvost, hogy távozhatnék, aztán visszajöhetnék, mert egyszerűen nem tudtam feldolgozni. Arra számítottam, hogy elmegyek egy vizsgálatra, vesznek néhány mintát, és hazamegyek, nem számítottam erre” – kezdte Andrew, aki arra is kitért, hogy élete legnehezebb beszélgetése volt, amikor a csapatával közölte a diagnózisa eredményét és, hogy emiatt nem játszhat.

„Én vagyok a kapitányuk, és elmondtam nekik, hogy nem tudok játszani, ők pedig azt kérdezték, miért. Néhány srácot már évek óta ismerek, és mindannyian nagyon megdöbbentek és feldúltak voltak. Nagyon megviselte őket, mint ahogy a családomat is, ennyire összetartó csapat vagyunk, olyanok, mint egy család” – mesélte Andrew.

Andrew, a 42 éves Becki férje, kétgyermekes családapa arra buzdít másokat, hogy ne hagyják figyelmen kívül a tüneteket, és azonnal forduljanak orvoshoz. Hangsúlyozta a korai felismerés fontosságát: „Ha bizonytalanok vagyunk, akkor egy vérvizsgálat egy perc alatt elvégezhető, és a korai jeleket is felismerhetjük.”

Andrew támogatására a Bradford Dudley Hill RLFC pénteken (szeptember 27-én) jótékonysági tornát rendez.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek