Íme Orbán Viktor legfontosabb bejelentései az Árvízinfón: ezeken a helyeken a legnehezebb most

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.09.14.
Módosítva: 2024.09.14.

Egy 11 éves fiú bármelyik pillanatban meghalhat: „Állandóan elesett”

Egy teljesen hétköznapi tünet figyelmeztet arra, hogy nagy a baj. Már csak tíz éve lehet legjobb esetben a fiúnak.

Egy anyuka nem tudta, hogy mire gondoljon, amikor azt vette észre, hogy fia folyton elesik. A 33 éves Jade Skidmore terhessége normális volt, és azt hitte, minden rendben is van kisfiával, Jaydennel. Rendben el is érte az első mérföldköveit, mint a kúszás és a járás, de aztán három és öt éves kora között a motorikus képességei megrekedtek, majd visszafejlődtek.

kórház, orvosok, folyosó
Fotó: Pexels

„Nem tudott rendesen járni. Amikor négy éves lett, folyton elesett. Nagyon aggódtunk” – mesélte jelenleg 11 éves fiáról Jade.

Jade és mostohaapja, a 35 éves Sean Dudley elvitték a kisfiút egy gyermekfejlődési szakemberhez, aki vérvizsgálatot végzett rajta, hogy ellenőrizze a kreatin-kináz szintjét. (Ez olyan fehérje, amely általában az izomrostokban található.) Az eredmények alapján nagyon magas volt Jayden kreatinszintje, ami az izmok károsodását jelzi előre. Jaydennél ötéves korában diagnosztizálták a Duchenne-izomdisztrófiát, egy olyan betegséget, amely gyengíti a váz- és szívizmokat.

Alig két évvel a diagnózis felállítása után - a lábai izomgyengesége miatt - már nem tudott járni. Naponta szteroidokat szed az izmaira, és szívgyógyszert a legyengült szív- és érrendszerére. Az orvosok tíz évet adtak neki hátra az életből, és azt mondták, hogy a végén már jelentős szívproblémái lehetnek.

„Jayden anyukájaként teljesen összetört vagyok. Régen képes volt focizni, futni és apró dolgokat megcsinálni. De most már csak ül a kerekesszékében. A leépülés általában a lábakkal kezdődik, majd felfelé halad a testben. Azt mondták nekünk, hogy bármelyik pillanatban meghalhat” - tette hozzá szomorúan az anyuka.

Sean jelenleg azt reméli, hogy Jaydent egy „életre szóló utazásra” viheti el az amerikai Floridába - és szeretné, ha találkozna a hősével, Dwayne „The Rock” Johnsonnal.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek