Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.16.

Azt hitte, csak a sok munka miatt fáradt: sokkoló diagnózist kapott

A férfi eleinte nem aggódott az egészségéért.

Max Channon borotválkozás közben egy babszem méretű csomót talált a nyakán, amiről azt gondolta, hogy csak egy duzzadt nyirokcsomó. Az angliai, plymouthi férfi azonban megrázó diagnózist kapott.

Azért, hogy jobban hangozzon a történet, szeretném azt mondani, hogy amikor megláttam a csomót, azonnal tudtam, hogy rák, de ez nem így történt; fogalmam sem volt róla. Azt gondoltam, hogy csak egy duzzadt nyirokcsomó, és nem törődtem vele. Azonban megjegyeztem, hogy figyelni fogom, és megemlítettem a partneremnek

– árulta el a férfi, akinek az elkövetkező hónapokban tovább nőtt a duzzanata és azt vette észre magán, hogy egyre fáradtabb, bár ez utóbbit a sok munkának tudta be. Ezeken kívül csak enyhe fájdalmat érzett a füle mélyén és az egyik fogánál.

Néhány héttel később orvoshoz mentem. Ez volt az első alkalom, hogy az orvos rákgyanút említett. Kórházba küldtek sürgős kivizsgálásra, és még mindig nem aggódtam túlzottan. Az első ultrahang után azt mondták, hogy szerintük is csak duzzadt nyirokcsomó, egy fertőzés vagy vírus miatt

– tette hozzá Max, aki a következő hónapokban ellenőrzésekre járt, míg nem a csomó hirtelen még nagyobb lett. Amikor visszahívták a kórházba egy fül-orr-gégész sebészhez, az orvos közölte: biztos benne, hogy a férfinek mandularákja van.

Max Channon bevallotta, hogy amikor a rákdiagnózist meghallotta, meglepődött, és könnyek gördültek végig az arcán. Bár sokat dohányzott és ivott, nem gondolta, hogy vele ilyesmi történhet – írja a Mirror. Végül kiderült, hogy a rákot a HPV nevű szexuálisan terjedő vírus okozta. A férfi immár nyolc hónapja kap sugárkezelést és kemoterápiát, szerencsére jól reagált a kezelésekre. A történtek azonban felhívták rá a figyelmét, hogy fontos tenni az egészség megőrzéséért, tünetek észlelésekor pedig azonnal orvoshoz kell fordulni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek