KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.27. 20:45

Demenciával küzd az egyéves kislány: furcsa tünet jelezte, mekkora a baj

A szülők életét is teljesen megváltoztatta gyermekük súlyos betegsége.

Gyermekkori demenciát diagnosztizáltak egy egyéves kislánynál. Bellánál eleinte minden rendben volt, és szépen fejlődött egészen addig, amíg ausztrál szülei fel nem figyeltek egy aggasztó tünetre.

Bella gyermekkori demencia
A kicsi betegsége jelenleg gyógyíthatatlan  Fotó: GoFundMe

Az anyuka, Abbe Baker június 25-én vette észre, hogy Bella sántít. Abbe és férje, Joshua orvoshoz vitték a kislányt, ahol röntgenfelvételeket készítettek, de azok nem mutattak törést vagy húzódást, így további vizsgálatok következtek. Másnapra Bella sántítása rosszabb lett, emellett az izmai görcsöltek, miközben a teste bal oldala egyre gyengébbé vált. Az orvosok először azt hitték, hogy egy vírusfertőzéssel van dolguk, de a kicsi állapota folyamatosan romlott, pedig az MR-vizsgálatok, vértesztek és genetikai tesztek sem mutattak ki semmit. Két hét alatt Bella teljesen elveszítette a beszédképességét, és szondán keresztül kellett etetni. Végül egy orvosszakértő jött rá, hogy a kicsi valószínűleg egy gyermekkori demenciát okozó betegségben szenved.

Bella állapota megváltoztatta a család életét. A szülők most azt tervezik, hogy eladják házukat, és közelebb költözzenek a kórházhoz, mert a gyermek állandó fájdalommal él.

Ausztráliában, Bella és szülei otthonában évente körülbelül kilencven gyermek hal meg gyermekkori demenciában, a betegséggel küzdők jellemzően csak késő tinédzser korukig élnek – írja a Daily Mail. Folyamatban vannak vizsgálatok, a szülők a kutatók áttörő felfedezésében bíznak. Annak érdekében, hogy mindent megadhassanak gyermeküknek, a család online adománygyűjtésbe kezdett. Itt már 17 ezer ausztrál dollárt, azaz több mint 4 millió forintot adtak össze idegenek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek