KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.09.12.

Családapa fedte fel a titkot: ez volt az agydaganat első, ártatlannak tűnő tünete

Az orvosok azt mondogatták neki, ne aggódjon, de ő tudta, hogy valami nincs rendben.

Agresszív agydaganatot diagnosztizáltak annál a családapánál, aki tavaly lett először figyelmes arra, hogy gyengül a szorítása és gyakran elejti a tárgyakat, valamint zsibbadást tapasztalt a teste bal oldalán. A 44 éves brit Gearoid Fox ezután többször felkereste az orvosait, akik úgy vélték, csak becsípődött egy ideg, ám a férfi mélyen legbelül már tudta: a helyzet ennél súlyosabb.

Agresszív agydaganatot diagnosztizáltak a családapánál / Fotó: GoFundMe

Az apa, aki gyermekeivel és élettársával, Maeve-vel a manchesteri Levenshulme-ban él, úgy nyilatkozott, onnan tudta, valami nagy baj van, hogy korábban az édesanyja is agydaganatban szenvedett.

Tudtam, hogy valami nincs rendben, mert édesanyámnál ugyanez volt. Agydaganatban halt meg, így magam is ismerem a tüneteket, de az orvosok elutasítóak voltak

– mondta el a férfi, akinél végül tavaly októberben egy CT-vizsgálat mutatta ki, hogy agresszív glioma agydaganata van.

Gearoid ezután egy műtéten esett át, melynek során sikerült eltávolítani a daganat 95 százalékát – sajnálatos módon azonban a maradék 5 százalék beágyazódott az agyába, lehetetlenné téve ezzel a kezelés nélküli eltávolítást. A későbbi vizsgálatok azt is kimutatták, a megmaradt daganat agresszív, és nem reagált a szokásos kemoterápiára és sugárterápiára sem. Emiatt Gearoidot egy intenzívebb kemoterápiás kezelésnek vetették alá a hatékonyabb eredmények reményében. A család emellett keresi az alternatív kezelési lehetőségeket is, mint amilyen az immunterápia Németországban, vagy egy speciális kezelés az Egyesült Államokban, ám ezekhez pénzre van szükségük. 

Meglehetősen szerencsés voltam, és nem lettem rosszul a kemoterápiától. Sikerült megbirkóznom vele. Ez van. Ha sírok miatta, az nem változtat semmin. Sikerült sokkal több időt eltöltenem a lányaimmal, így ennek az egésznek határozottan volt pozitív oldala is

– tette hozzá Gearoid, akinek a támogatására a család online adománygyűjtést indított, melyen idegenek eddig több mint 21 ezer fontot (azaz nagyjából 10 millió forintot) adtak össze – írja a Mirror.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek