KÜLFÖLD

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.09.28. 18:00

A kétgyermekes Erika most a saját temetését szervezi, miután vállfájdalommal orvoshoz ment

Az édesanya két kisgyermekét kényszerül elhagyni.

Egy kétgyermekes anya saját temetését tervezi, miután terminális rákot diagnosztizáltak nála , annak ellenére, hogy csak vállsérüléssel ment be az ügyeletre. 

Fotó: GoFundMe

A most 33 éves Erika Diarte-Carr-ral 30 éves korában közölték, hogy a kissejtes tüdőkarcinóma egy rendkívül agresszív formája jelent meg nála. Az ötéves Ailiyah-t és a hétéves Jeremiah-t egyedül nevelő édesanyánál számos áttét is kialakult.

"Addigra az áttétek már kialakultak. Abban a pillanatban az én és a gyerekeim élete örökre megváltozott” – mondta. 

A szörnyű hírt éppen anyák napja előtt egy nappal közölték vele az orvosok, idén januárban pedig kiderült, Cushing-szindrómában is szenved. Emiatt hetek alatt 30 kilót hízott. Az izmai lassan leépülnek és már alig képes járni. 

Az egyedülálló anya ameddig csak lehetett, teljes munkaidőben dolgozott, mindössze két hónap szabadságot vett ki az orvosi vizitekre, műtétekre, biopsziákra, sugár- és kemoterápiás kezelésekre. 

„Szégyelltem és zavarba jöttem, hogy az emberek megtudják az igazságot, ezért titkoltam, ameddig csak tudtam – írta a GoFundMe oldalán –, de a fizikai hatások kezdik átvenni az irányítást, és képtelen vagyok tovább titkolni.”

A kezelések abbamaradtak, amikor a szkennelések javulni kezdtek, de a Cushing-kór drámai hatással volt egészségére és életminőségére a következő hónapokban. Szeptemberben abbahagyta a kezeléseket, mivel azok már nem voltak hatékonyak, és azt mondták neki, hogy már csak három hónapja van hátra. 

"Három hónap, amit a babáimmal és a szeretteimmel tölthetek" - írta. "Három hónap, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a hátralévő időmből." 

Diarte-Carr elmagyarázta, hogy szeretne időt tölteni gyermekeivel anélkül, hogy a kezelések és a gyógyszerek miatt beteg lenne. Most azzal a nehéz feladattal kell szembenéznie, hogy megtervezze saját temetését, és gondoskodjon gyermekeiről. Ezért indította el az adománygyűjtő oldalt, ahol 5000 dolláros határt állított be - most már 790 000 dollárnál tart. Ezt a temetésére és a gyermekei támogatására szeretné fordítani.

„Mivel hónapok óta nem tudok dolgozni, nincs megtakarított pénzem, vagy életbiztosításom erre a helyzetre. Ha tudna valamit adományozni, azt megköszönnénk” – mondta. A pénzt egy vagyonkezelői alapba teszik, így tud halála után is gondoskodni a gyermekeiről.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek