KÜLFÖLD

Szerző P. Flóra

Létrehozva: 2024.08.26.

Váratlan bejelentést tettek: megoldódott az eltűnt maláj gép rejtélye

A szakértő azt állítja, hogy ő találhatta meg a "tökéletes búvóhelyet", ahol a Malaysian Airlines járata lezuhant.

Egy tudós azt állítja, hogy több mint egy évtizeddel az eltűnése után megtalálta a Malaysian Airlines MH370-es „tökéletes rejtekhelyét”.

Fotó: AFP

Vincent Lyne, a Tasmania Egyetem segédkutatója úgy véli, hogy a repülő eltűnésével kapcsolatban rendelkezésre álló bizonyítékok azt sugallják, hogy a gépet szándékosan vezették be az Indiai-óceán Broken Ridge-jén lévő, 6000 méter mély „lyukba”.

Lyne, aki az egyetem Tengerészeti és Antarktiszi Tanulmányok Intézetében dolgozik, úgy írta le a Broken Ridge-et, mint "nagyon zord és veszélyes óceáni környezetet, keskeny, meredek oldalakkal, amelyet hatalmas hegygerincek és más mély lyukak vesznek körül". 

„Tele van finom üledékekkel – tökéletes »búvóhely«” – utal arra, hogy a pilóta, Zaharie Ahmad Shah szándékosan lezuhant a géppel, amelynek fedélzetén akkor 239 ember tartózkodott. 

Lyne ezt írta a Linkedin oldalán : „Ez a munka megváltoztatja az MH-370 eltűnésének narratíváját, értelmet nyer az üzemanyag elégetése, a nagysebességű ereszkedés és felhívja a figyelmet a pilótára,  aki hihetetlen tökéletes eltűnést hajt végre az Indiai-óceán déli részén. Valójában működött volna, ha az MH-370 jobb szárnyával nem szántott volna át egy hullámon és egy műhold ne rögzítette volna ezt."

Azt korábban már többen is valószínűnek tartották, hogy az 53 éves Zaharie Ahmad Shah gyilkos-öngyilkosságban vezette a gépet a biztos halálba, mert magánéleti problémái voltak. Állítólag válni készültek a feleségével és azért is dühöngött, amiért egy rokonát, Anwar Ibrahim ellenzéki vezetőt öt év börtönbüntetésre ítélték szodómia miatt. Felesége bőszen tagadta ezeket a vádakat és azt hangoztatta, Shah jó férj és odaadó apa volt.

Lyne szerint azonban a törmelékelemzések bizonyítják, hogy a gép motorjai még jártak, amikor a vízbe csapódtak, ez pedig csak szándékosság esetében fordulhat elő.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek