KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.15.

„Gyógyíthatatlan rákkal diagnosztizáltak mindössze két nappal a gyermekem születése után”

Az orvosnak elég volt csak belenézni a torkába és egyértelmű volt, hogy nagy a baj.

Egy apát mindössze két nappal harmadik gyermeke születése után rákdiagnózissal sújtottak az orvosok. A 47 éves Jay Martin 2023 márciusában fedezett fel egy csomót a nyakán, amiről kezdetben azt hitte, hogy egy duzzadt mirigy, amíg az növekedni nem kezdett.

orvos, doktor, kórház, háziorvos, beteg, betegség, Pexels
Fotó: Pexels

Az orvosok megvizsgálták Jay torkát, ekkor derült ki, hogy manduladaganata van, amit később egy biopszia is megerősített. Két héten belül Jayt megműtötték, hogy eltávolítsák az egyik manduláját, majd hathetes kemoterápiás és sugárterápiás kezelésbe kezdett. A kezelés utáni vizsgálatok kimutatták, hogy a rákot sikerült eltüntetni a manduláiból, de a nyakában továbbra is jelen van.

2024 februárjában Jayen elvégezték egy torokdisszekciót, ez az eljárás 13 nyirokcsomó, két ideg és nyálmirigy eltávolításával járt a számára. Azonban idén júniusban már biztossá vált, hogy a rákja gyógyíthatatlan, amikor kiderült, hogy az átterjedt a mellkasára és a gerincére. 

„A remény az, hogy az immunterápia stabilizálja a rákot. Jay két évig fogja kapni a kezelést, de nem tudjuk biztosan, mi fog történni. Az első héten, miután kiderült, hogy a rákja elterjedt, Jay teljesen össze volt zavarodva, mivel aggódott, hogy elmondja-e a gyerekeknek. Elmondtuk, de azt nem, hogy mennyire rossz a helyzet. Ez annyira szürreális. Lesokkolva érezzük magunkat” – nyilatkozta az édesapa aggódó felesége. 

„Sokan azt gondolták, hogy ez árnyékot vet a babánk születésére, de épp az ellenkezője történt. Jó volt, hogy volt mire összpontosítani, Jay lehangolt volt, én pedig csak besétáltam a kisfiunkkal, és ez mindig mosolyt csalt az arcára” – tette hozzá Sarah. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek