KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.28.

Tinderen fenyegeti a szerelmet keresőket az amerikai hadsereg

Különös kommunikációs kampányba kezdett Washington a Közel-Keleten.

A Tinder nevű társkereső alkalmazáson fizetett hirdetésekben reklámozza az Egyesült Államok hadserege, hogy nem érdemes megtámadni őket, mert minden atrocitást készek elsöprő válaszcsapással megtorolni - írja a New York Post amerikai napilap online kiadása. A portál beszámolója szerint a fenyegető üzenetek kizárólag arab nyelven, és a válsággócnak számító Libanon területén jelennek meg a szerelemet kereső Tinder-felhasználók előtt.

Tinderen reklámozza az amerikai hadsereg, hogy nem érdemes megtámadni őket

"Ne fogjon fegyvert az Egyesült Államok vagy szövetségesei ellen, mert az amerikai hadsereg meg fogja védeni a partnereit az iráni rezsim fenyegetéseivel szemben”

- olvasható az amerikai hirdetésekben, melyek mindegyikét vadászrepülőgépek fotóival illusztráltak.

A hirdetésekről először egy szabadúszó libanoni újságíró számolt be a közösségi oldalán. Elmondása szerint már korábban is találkozott nyugati finanszírozású figyelemfelhívó reklámokkal az interneten, de azt most tapasztalta először, hogy egy társkereső oldalon jelenik meg hasonló tartalom. "Soha, de soha nem láttam még kormányt, különösen nem egy hadsereget, hogy hirdetést helyezett el a Tinderen" - fogalmazott.

A hirdetési adatok szerint egyébként a reklámokat az amerikai hadsereg központi parancsnoksága (CENTCOM) finanszírozza. Ez az ügynökség felelős a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában végrehajtott katonai műveletekért.

A The Washington Post által megkérdezett katonai tisztviselők szerint a Tinder-hirdetések egy szélesebb körű pszichológiai műveleti kampány részei. Ezzel párhuzamosan hírportál megkereste a Pentagont és az Egyesült Államok Központi Parancsnokságát is, de egyik ügynökség sem akarta kommentálni az ügyet.

Gittipong Paruchabutr nyugalmazott hadműveleti parancsnok a lap kérdésére azt mondta, hogy szerinte az amerikai hadsereg részéről pénzkidobás ilyen módon fenyegetőzni a Közel-Keleten. "Úgy vélem, hogy a harcokban részt vevő katonák és a Tinder-felhasználók halmaza között kicsi az átfedés" - fogalmazott.

Egy másik szakértő azt mondta, hogy a hirdetéseket valószínűleg a legmagasabb szinteken engedélyezték, mivel minden katonai pszichológiai kampányt, legyen az nyílt vagy titkos, jóvá kell hagynia a Pentagonnak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek