KÜLFÖLD

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.08.10.

"Teljes szívéből szerette a 6 hetes kisbabáját" - váratlanul elhunyt a fiatal édesanya

Mindössze hetekkel a szülés után hunyt el a 28 éves édesanya.

Nem sok felhőtlen boldogság jutott annak az ausztrál családnak, akik elvesztették szeretett anyjukat. A 28 éves Stephanie Castellanos mindössze hat héttel kislánya születése után életét vesztette.

 

"Stephanie teljes szívéből szerette a kisbabánkat, mi pedig mindennél jobban szerettük őt ezen a világon" - mondta összetörten a férje, Harry Kellehert.

A férj úgy döntött, a nyilvánosság elé áll a tragédiájukkal, hogy másokat megóvjon a szívfájdalomtól. Stephanie ugyanis szülés utáni depresszióban szenvedett és önkezével vetett véget az életének. A depresszióval kórházban is kezelték, ám nem tudták elkerülni a tragédiát.

A Perinatal Anxiety & Depression Australia (PANDA) segélyszolgálata szerint a pszichés állapot minden ötödik újdonsült anyát és minden 10. újdonsült apát érint, leggyakrabban az első gyermekük megszületése után, ám előfordul további gyermekáldáskor is.

A szervezet 2022-es kutatása szerint: "A PANDA segélyvonalát hívók 63 százaléka nem beszélt partnerével arról, hogy mit érez, míg 83 százalékuk nem fordult orvoshoz vagy egészségügyi szakemberhez." 

A születés utáni depresszió, más néven perinatális depresszió tünetei közé tartozik a szomorúság, a szorongás, a frusztráció, az ingerlékenység, a bűntudat, az üresség, az elszigeteltség, a kimerültség vagy az újszülötthez való kötődés képtelensége. 

Stephanie barátnője egy GoFundMe-oldalt hozott létre, hogy adományokat gyűjtsön a család számára.

"Elhunyt gyönyörű Stephanie-nk. A legszebb lélek kívül-belül, kedves és nagylelkű volt. Szeretett és odaadó anya, feleség, lány, nővér és barát volt. Steph végtelenül kedves volt, és mindig ő volt az első, aki segítő kezet nyújtott és hallgató fület kínált. Az emberekkel, állatokkal és a természettel való őszinte törődése abszolút örömet okozott számára. Annyi ember életét megérintette. Férjének, Harrynek és 6 hetes kislányuknak, Valentinának, családjukkal és barátaikkal együtt most kell átélniük ezt az elképzelhetetlen veszteséget" - írta.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek