KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.06.

„Olyan színű volt, mint egy minyon” – Sürgősen új májra van szüksége a tündéri 12 hetes lánynak

Mindössze tizenkét hetes volt egy kislánya, amikor az orvosok rájöttek: májbetegségben szenved, és amint lehet transzplantációra van szüksége. 

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Állapota az úgynevezett biliáris atrézia, ami egy csecsemőknél előforduló olyan állapot, amikor a májvezetékek hegesednek és elzáródnak. A mára már tízéves Amelia Brett ráadásul a születése után még sárgaságot is kapott. Tizenkét hetesen már műtéten esett át, amikor a sebészek eltávolították a sérült epevezetékét.

„Olyan színű volt, mint egy minyon, és a kakija fehér volt. Amelia a szerencsések közé tartozik, mivel gyorsan kezelték” – emlékezett vissza az ijesztő tünetekre Amelia édesanyja. 

Kerrie hozzátette, hogy Ameliának rendszeresen kell járnia vizsgálatokra. Továbbá forró dróton van összekötve a kórházzal, hogyha rosszul érzi magát, akkor azonnal fogadni tudják. Az édesanya szeretné történetével felhívni a szülők figyelmét arra, hogy még a legkisebbek is lehetnek májbetegek. 

Joey Dillon, aki Amelia barátja már az óvoda óta, nemrég garázsvásár tartott, aminek a befolyt összegét a szülinapi pénzével kiegészítve odaadott egy májbetegeket támogató alapítvány számára. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek