KÜLFÖLD

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.08.14.

Rendeltél ilyet a Sheinről vagy a Temuról? Azonnal dobd ki, súlyosan mérgező lehet!

Több női kiegészítő is súlyosan mérgező anyagot tartalmazhat.

Szerző P. E.

A Shein, a Temu és az AliExpress az utóbbi években rendkívüli népszerűségre tett szert világszerte, köszönhetően a divatos ruházati cikkek és kiegészítők széles választékának, amelyeket meglepően alacsony áron kínálnak. Ez a gyors növekedés azonban fokozott ellenőrzéseket vont maga után, különösen az Európai Unióban és Dél-Koreában. Szöulban hetente is ellenőrzik a termékeket.

E-COMMERCE MOBILE APPS
Fotó: TT News Agency via AFP

A legutóbbi ellenőrzés során a Shein, az AliExpress és a Temu 144 termékét tesztelték, és az összes vállalat több terméke nem felelt meg a törvényi előírásoknak. Azt találták, hogy a Shein cipői jelentősen magas szinten tartalmaznak ftalátokat – a műanyagok rugalmasabbá tételére használt vegyszereket –, egy párnál például 229-szeresével a törvényes határérték felett.

A szöuli környezet-egészségügyi csoport egyik tisztviselője elmondta: "A ftalát alapú lágyítószerek hatással vannak a reproduktív funkciókra, például a spermaszám csökkenésére, és meddőséget, sőt koraszülést is okozhatnak." Az egyik ilyen vegyszert "a Nemzetközi Rákkutató Intézet emberi rákkeltőnek minősítette, ezért különös gondot kell fordítani az emberi testtel való hosszú távú érintkezés elkerülésére" - tették hozzá.

A vizsgálat során más veszélyes anyagokat találtak. A Shein sapkáiban a megengedett határérték kétszeresét meghaladó mennyiségű formaldehidet mutattak ki. A cég körömlakkjaiban pedig dioxánt és metanolt találtak a megengedett szint többszörösében - ezek is rákkeltőek és súlyosan károsíthatják a májat.

A Temu sem maradt ki a vizsgálatból. Az általuk forgalmazott szandálok talpbetéteiben a megengedett határérték 11-szeresét meghaladó mennyiségű ólmot találtak - írta a france24.com.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek