KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.13.

Különös világrekord: 3400 kilométert gyalogolt mezítláb egy holland férfi

Anton Nootenboom terve, hogy keresztben átszeli az Egyesült Államokat, jelenleg az út háromnegyedénél tart.

Megdöntötte a mezítlábas gyaloglás világrekordját egy holland férfi, aki több mint 3400 kilométert tett meg lábbeli nélkül 175 nap alatt az Egyesült Államokban - jelentette hétfőn az NlTimes című holland hírportál a gyalogló szóvivőjét idézve. Az új rekorder elmondása szerint nem elégszik meg az egyszerű csúcsdöntéssel, és további 1700 kilométert akar még mezítláb gyalogolni, de a 35 fokos hőséggel gyakran meggyűlik a baja.

Különös világrekord: 3400 kilométert gyalogolt mezítláb egy holland férfi 

A 37 éves háborús veterán, Anton Nootenboom még februárban indult útnak mezítláb a kaliforniai Santa Monica Beach-ről, a célja pedig, hogy az országot átszelve elejére a New York-i Times Square-t, ami várhatóan november elején fog sikerülni neki. A „mezítlábas hollandként” is emlegetett férfi vasárnap érte el a Missouri állambeli Saint Louist, és a várost elhagyva döntötte meg a mezítlábas sétálás 3409 kilométeres korábbi rekordját. Ezt a csúcsot még áprilisban állította fel a lengyel Paweł Durakiewicz, aki az Ibériai-félszigeten sétált mezítláb hónapokon keresztül.

Az új csúcstartó szóvivője elmondta, hogy Nootenboom „teljesen kifáradt”, célját pedig nehezíti az Egyesült Államok életét is megkeserítő, nem ritkán 35 Celsius-fokos hőség. Az eddig megtett útja során Nooteboom napi 19-20 kilométert gyalogolt átlagosan.

Vállalkozásával Nootenboom a férfiak mentális egészségének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet, és már több mint 18 ezer eurót (hétmillió forint) is sikerült összegyűjtenie erre a célra. A befolyt összeget a tervek szerint több, a férfiak mentális jóllétével foglalkozó szervezetnek adományozza majd.

„Még mindig ragaszkodunk ahhoz a régi hiedelemhez, hogy az érzelmek és a sebezhetőség kifejezése gyengeség, ezért sok férfi tétovázik, hogy megszólaljon. Sajnos túl sokan küzdenek depresszióval, és a nap minden percében elveszítünk egy férfit öngyilkosság miatt. De az igazság az, hogy megszólalni a bátorság, a bátorság új szintje. A történetünk megosztása mentőöv lehet bárki számára. Teremtsünk olyan világot, ahol a nők és a férfiak elég bátrak ahhoz, hogy megszólaljanak”

- írja adománygyűjtő oldalán Nootenboom, hozzátéve, hogy a mezítlábas sétálás egy erőteljes öngondoskodási forma, jelentős mentális egészségügyi előnyökkel. A holland férfi szerint, ha lábunkat a talajhoz érintjük, stimuláljuk az idegvégződéseket, elősegítve a környezetünkkel való mélyebb kapcsolatot, csökkentve a stresszt és a szorongást.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek