Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.23.

Luxusjacht tragédia: megtalálták az ismert milliárdos és 18 éves lányának holttestét

A luxusjacht még hétfő hajnalban süllyedt el a szicíliai partok közelében. Mike Lynch brit milliárdos holttestét csütörtökön, míg lányáét pénteken találták meg.

Mint arról korábban a Ripost beszámolt, hatan eltűntek - közöttük Mike Lynch brit számítástechnikai nagyvállalkozó -, miután váratlanul erős viharba került és elsüllyedt egy luxusjacht hétfő hajnalban a szicíliai partok közelében. Azóta kiderült, hogy sajnálatos módon az eltűntek egytől egyig holtan kerültek elő, legutoljára Mike Lynch 18 éves lánya, aki épp az Oxford Egyetemre készült. Az apáról és lányáról most szívszorító képeket tett közzé az összetört család.  A mindössze 18 esztendős Hannah Lynch holttestét pénteken találták meg.

gyertya
Fotó: Pexels

Hannah a közelmúltban kapott helyet az Oxfordi Egyetemen, ahol angol irodalmat tanult volna. Középiskolai osztálytársai szerint nagyon vad intelligenciával rendelkezett. Hannah-t az egyik legfényesebb csillagukként is leírták, "kinek a jövője oly sokat ígért".

A Lynch család szóvivője így nyilatkozott: A Lynch család összetört, sokkos állapotban van, a szélesebb család és barátok vigasztalják és támogatják őket. Gondolataik azokkal vannak, akiket a tragédia érintett. Őszintén szeretnének köszönetet mondani az olasz parti őrségnek és a segélyszolgálatoknak és mindazoknak, akik segítettek a mentésben.

 

Egyetlen kérésük most az, hogy a magánéletüket tartsák tiszteletben a kimondhatatlan gyász idején

 

Hannah barátja, Katya Lewis is könnyfakasztó sorokkal búcsúzott: 

„Hannah szeretete minden és mindneki iránt, amit fontosnak tartott, szenvedélyes és tiszta volt. Meleg és gyönyörű lelke volt. A Hannah-val való együttlét minden pillanatában egésznek és boldognak éreztem magam. Ő a legkülönlegesebb barát, akit bárki kérhet, és mindig is szeretni fogom Hannah-t.”

 

Gracie Lea, egy másik osztálytársnő a következőt mondta a lányról: 

 

Ha Hannah-ra gondolok, a költészet, a napfény és a gyönyörű szeme jut eszembe. Könnyű volt szeretni: őszinte, elhivatott, vadul intelligens és őszintén kedves volt. Mindig mosolyogva fogok emlékezni rá.

- idézi szavait a DailyStar.

 

A brit zászló alatt hajózó, 56 méter hosszú Bayesian jachton tizenkét utas és tízfős legénység tartózkodott, és éppen Porticello kikötőjétől 700 méterre horgonyzott a nyílt vízen, amikor erős széllökések és özönvízszerű esőzés kísérte heves vihar tört ki, s a hajó egy víztölcsér útjába került - áll az olasz parti őrség közleményében.

Szemtanúk elmondták, hogy a jachtot gyorsan elborították a hullámok, mielőtt elsüllyedt. Tizenöt embernek sikerült a süllyedés előtt elhagyni a hajót, közöttük volt egy egyéves gyermek is.

Az eltűntek és a halott nevét nem tették közzé, de a mentőszolgálat egyik tagja megerősítette, hogy Mike Lynch és lánya az áldozatok között van. A férfi feleségét, Angela Barcarest sikerült kimenteni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek