KÜLFÖLD

Szerző P. Flóra

Létrehozva: 2024.08.28.

Megsemmisítő hírt kapott: már csak napjai vannak hátra a 21 éves lánynak

A fiatal lány azt hitte, sportsérülése van, ám az orvosok lesújtó diagnózist mondtak neki.

Egy fiatal nő azt a megsemmisítő hírt kapta, hogy már csak napjai vannak hátra, miután egy olyan rákot diagnosztizáltak nála, amelyet eleinte elvetettek, mondván, túl fiatal ahhoz, hogy ilyen betegsége legyen.

Fotó: GoFundMe

A mindössze 21 éves Alexandra Angeles Caycho először azt hitte, rögbisérülést szenvedett, mielőtt az orvosok megdöbbentő módon felfedezték, hogy terminális rákos. A 21 éves lány Peruból Lancasterbe költözött, ahol 2021 óta művészetet és formatervezést tanul a helyi egyetemen. Tavaly februárban azonban fenekestül felfordult a világa, amikor gyötrelmes hát- és térdfájdalmaktól szenvedett, és végül megkapta a diagnózist mindössze 20 évesen: harmadik stádiumú hasnyálmirigyrákja van. 

Alex felidézte a székletürítésében bekövetkezett szokatlan változásokat és az elsöprő fájdalmakat, amelyeket az aktív rögbijátéknak tulajdonított: „Fájdalmaim voltak, de akkoriban rögbit játszottam, ezért azt hittem, csak megsérültem, de nem múlt a fájdalom. Elmentem a háziorvosomhoz, és azt mondták, hogy túlhajtottam magam és lúdtalpam van, ez okozhatja a fájdalmat."

A következő hetekben Alex egészségi állapota rohamosan hanyatlott, és észrevette, hogy szemei ​​besárgultak, és hosszú ideig képtelen volt ülni. A barátja, Dylan elvitte a sürgősségire, ahol májproblémákra gyanakodtak. 

"Onnantól minden felgyorsult. Júniusban kórházba kerültem kisebb tünetekkel, hánytam, lázas voltam és vérszegénységem volt. Nyolc hétig voltam kórházban, a tüneteim nem változtak. A betegség elmúlt, de rossz volt a gyomrom, vért hánytam. Fertőzést kaptam fertőzés után, ahogy elmúlt az egyik, jött a másik. Kiderült, hogy négyes stádiumú rákom van és már átterjedt a májamra. Átkerültem a liverpooli Clatterbridge Cancer Centerbe."

"Nagy sokk volt ez mindannyiunk számára. Nem hittük, hogy ez lesz, korábban is voltam már beteg, de egy pillanatra sem gondoltuk, hogy ilyenek lesznek a tüneteim. Félelmetes volt. Minden jel rákra utalt, de mivel ez a fajta rák olyan ritka a fiataloknál, az orvosok vitatkoztak egymással, mondván, hogy ez nálam nem lehetséges, mégis itt vagyok, és olyan csatával állok szemben, amelyet soha senkinek nem kellene megvívnia."

Alexet, aki nemrég végzett az egyetemen, és mesterképzésre vágyott, hazaküldték a kórházból, hogy együtt lehessen az anyjával, Lindával és a párjával, Dylannel. Annak ellenére, hogy nem sokkal később visszatért kemoterápiára, a kezelést leállították, amikor vért hányt.

Alex ezt mondta a Liverpool Echo-nak : "Úgy döntöttek az orvosok, hogy szüneteltetik az egészet, és visszahelyeznek az osztályra. Két hétig voltam ott, és azt mondták, hogy belső vérzésem van a rák miatt, és azt mondták, hogy nem tehetnek semmit. Azt mondták, már csak napjaim vannak hátra, mert a rák olyan helyen van, ahol nem tudják megoperálni. Végtelen kemoterápiás, sugárterápiás és kórházi ápoláson mentem keresztül. Próbáltam erős maradni, és küzdeni, de sajnos az utam a végéhez közeledik. A legtöbb nap túl fáradt vagyok, hogy bármit tegyek, a rák annyira elszaporodott, hogy 10 kilót híztam és a testem túl gyenge ahhoz, hogy megbirkózzak ezzel a hatalmas súlygyarapodással. A legtöbb napot az ágyban töltöm, próbálok enni és vizet inni, ha tudok."

Alex szívből jövő vágya, hogy visszatérjen Peruba, hogy magához ölelje apját, nagyszüleit és tágabb családját, ami talán az utolsó alkalom, hogy vigaszt keressen otthonának ismerős környezetében, egy olyan helyen, ahol "nyugodtnak érzi magát". Mivel azonban egy légi mentőautó elképesztő ára 150 000 font körül mozog, az anyagi teher túl nagy Alex családjának.

Hozzátette: "Itt van velem az anyukám és a párom, akik nagy támogatást nyújtottak, mindent megtesznek azért, hogy hazatérjek. De Peru az a hely, ahol az egész családom él. Látni akarom az apámat, a nagyapámat, a nagynénéimet és a nagybátyáimat. Anyám és én vagyunk az egyetlenek, akik itt élünk, egyedül élünk itt. Dylan és a barátaim létrehozták egy GoFundMe oldal, amely segít nekem és anyámnak, és leveszi a terhet a vállunkról."

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek