Létrehozva: 2024.08.21.

Több mint 200 világháborús bombát találtak egy iskolánál, felfüggesztették a tanítást

Csatornagödör kiásásánál találtak rá a robbanószerkezetre.

A Salamon-szigeteken egy iskola munkásai csatornagödrök ásása közben második világháborús lőszereket találtak - közölte a helyi rendőrség.

Világháborús bombát találtak Miskolcon
Több mint 200 második világháborús bombát találtak egy iskolánál Fotó: Pixabay (Illusztráció!)

A több mint 200 rozsdás lövedékre - amelyek egykor az amerikai csapatokhoz tartoztak - az iskola közelében, az egyik alkalmazott házánál találtak rá. Ezt követően a robbanószerkezetet kiásták és eltávolították a területről, hogy később megsemmisítsék őket.

A Salamon-szigetek fővárosában, Honiarában lévő iskola több napra felfüggesztette a tanítást.

Japán és az Egyesült Államok ádáz harcot folytatott Salamon-szigetek ellenőrzéséért a második világháború csúcspontján, és a dél-csendes-óceáni szigetvilágot teleszórták fel nem robbant lőszerekkel – vagy UXO-kkal –, amelyek még ma is életeket követelnek.

Több ezer bombát dobtak le a csendes-óceáni szigetekre, köztük a Salamon-szigetekre, Pápua Új-Guineára és Palaura, ezek közül sok nem robbant fel. Emellett a szigeteken lőszerraktárakat is létesítettek.

Két külföldi tűzszerész életét vesztette Honiarában 2020-ban, miközben azon dolgoztak, hogy feltérképezzék a régi fegyverraktárakat az ország területén. 2021-ben több mint 100 fel nem robbant második világháborús bombát fedeztek fel egy honiarai ház hátsó udvarán - számol be róla a The Guardian.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek