KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.08.10.

„Szívszorító érzés" - kiderültek a megrázó csecsemőgyilkosság részletei

Az anyát gyermekével egy kórház előtt találták meg.

A héten 40 év börtönbüntetésre ítélték azt a coloradói anyát, aki megfojtotta 2 hónapos fiát. A nő szülés utáni pszichózisban szenvedett.

rendőrség, police, sziréna
Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

Anna Louise Englund bűnösnek vallotta magát a gyilkosságban, így enyhítették az ítéletét - az eredeti tervek szerint ugyanis életfogytiglani börtönbüntetést szabtak volna ki rá.

A szomszédok jóléti ellenőrzésre hívták a rendőrséget 2023 júniusában, miután Englund újszülöttjével, Miles Basellióval kisurrant a házból, majd egy autóval elhajtott. Órákkal később találták meg a kórház parkolójában az eszméletlen gyerekkel. A babát bevitték, de körülbelül 20 perccel később halottnak nyilvánították.

Az ügyészek azt mondták, hogy nem sokkal azután fojtotta meg a babát a nő, hogy elhagyta a házat, majd órákig autózott vele, mielőtt ugyanabba a kórházba ment volna, ahol legalább két alkalommal kért kezelést szülés utáni problémái miatt.

A bűnös beismerő vallomása megfelelő lezárást ad ebben a szomorú ügyben

– mondta Michael Dougherty kerületi ügyész közleményében.

Szívszorító érzés elismerni, hogy a csecsemő apja és családja, valamint az összes rendőr, akik kétségbeesetten próbálták megakadályozni ezt a tragikus gyilkosságot, óriási érzelmi sokkot éltek át a baba halálakor. Csapatunk keményen dolgozott azon, hogy biztosítsuk a megfelelő ítéletet a vádlottnak, ami egy nagyon hosszú börtönbüntetést jelent.

Englund szerette a fiát és a családját, és nagyon sajnálja és megbánja a történteket – mondta a nő ügyvédje. A gyilkos a bíróságon elmondta, hogy a baba születése után hallási és vizuális hallucinációi lettek, amik miatt aludni sem tudott - írja a CrimeOnline.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek