KÜLFÖLD

Szerző P. Flóra

Létrehozva: 2024.08.26.

Kiakadt a tanárnő: "5-6 éves gyerekeket pelenkában küldik az óvodába és iskolába"

A tanár teljesen kiakadt, hogy ilyen előfordulhat.

Egy arkansasi tanár teljesen ledöbbent, hogy egyes szülők még pelenkában adják le a gyerekeiket az óvodába vagy már az iskolába. A Ms3rdGrade TikTok-fiókra feltöltött videóban elmondja, hogy a kollégái is csak erről tudnak beszélni, hogy 5-6 éves gyerekeknek még mindig pelenkára van szükségük.

 

"Tudom, hogy a döbbenetemmel nem vagyok egyedül. Emlékszem, amikor az én gyerekeim voltak óvodások, nem vihettük őket addig óvodába, amíg szobatiszták nem voltak. Rá kellett szoktatni őket a bilire. De most tudtam meg, hogy ez nem minden államban kötelező. Miért? Miért mehet akár iskolába pelenkában egy gyerek?" - tette fel a kérdést.

"Miért van ilyen sok 5-6 éves, akik még mindig pelenkások? És nem a speciális igényű gyerekekre gondolok. Az óvónők és a tanárok eleve túlterheltek, hát még, ha 2-3 pelenkás is van a csoportjukban" - folytatta az elmélkedést.

A The Hechinger-jelentés szerint az 1940-es években a bilire és a szobatisztaságra való szoktatás a gyermek 18 hónapos kora előtt kezdődött. Körülbelül 60 évvel később, a 2000-es évek közepén egy gyerek rendszerint 21-36 hónapos korában kezd rászokni a bilire.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek