KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.11.

Kényszerleszállást hajtott végre Donald Trump magángépe

A republikánus elnökjelölt egy montanai kampánygyűlésre tartott.

Pénteken kényszerleszállást hajtott végre Donald Trump republikánus elnökjelölt magángépe a Montana államban található Billings város repülőterén, miután a pilóták jelentős mechanikai problémát észleltek a fedélzeten, és biztonsági okokból azonnal megszakították a repülést - jelentette titkosszolgálati forrásokra hivatkozva az NBC News. 

Kényszerleszállást hajtott végre Donald Trump magángépe

Az NBC beszámolója szerint Trump Bozeman városba tartott a magángépével, ahol péntek este kampánygyűlést tartott, de egy műszaki hiba miatt a 140 mérföldes (225 kilométer) távolságra található Billingsben landolt.

"Trump repülőgépének mechanikai problémái voltak, és a Billings-Logan repülőtérre irányították át. Innen egy magángéppel folytatja útját Bozemanba"

- közölték a repülőtér illetékesei, anélkül, hogy részletezték volna a gép problémáit.

Trump eredetileg 20 órakor lépett volna színpadra az 50 ezer lakosú Bozemanban, de végül másfél órás késéssel tudta csak megkezdeni a beszédét. Ez a nagygyűlés volt egyébként Trump első szabadtéri rendezvénye a július 13-i pennsylvaniai merényletkísérlet óta. Mint ismert, a volt elnök csak hajszál híján kerülte el a halált, miután a merénylője által leadott egyik lövés milliméterekkel kerülte el a fejét, súrolva a fülét.

Trump magángépe egyébként egy Boeing 757 típusú repülő, amit gyakran „Trump Force One” névvel illetnek az amerikai légierő elnöki repülője (Air Force One) után. A gép 1991-ben gurult ki a gyárból, majd először a Sterling Airlines nevű dán fapados légitársaság kötelékében teljesített szolgálatot, később pedig a mexikói TAESA flottájába került. 1995-ben a gépet a Microsoft-társalapítója, Paul Allen szerezte meg, majd 2010-ben tőle vásárolta meg Trump közel 100 millió dollárért.

Mielőtt elkezdte volna használni, Trump jelentősen átalakította a gépet. Egy Boeing 757-esen - mérettől függően - 200-239 utas fér fel, az elnökjelölt gépe viszont "csak" 43 utast tud fogadni, természetesen jóval kényelmesebben.

A kényelmes, ággyá alakítható ülések mellett a gépen megtalálható egy 144 centis tévével felszerelt hálószoba, étkező, fürdőszoba, tusoló és rengeteg arany. Merthogy a gépbelső szinte minden fém része 24 karátos arany borítást kapott, még a biztonsági övek csatjai is.

Trump magángépe legutóbb májusban került be a hírekbe, miután a floridai Palm Beach nemzetközi repülőtéren gurulás közben nekiütközött a szárnyával egy út mellé leparkolt gép farokrészének . A koccanás következtében csak kisebb károk keletkeztek a gépen.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek