KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.23.

Görögdinnyének álcázott kábítószert fogtak az amerikai vámosok

A kamu gyümölcs azonnal gyanús lett a határőröknek.

Görögdinnyének álcázott metamfetamin szállítmány fogtak el az amerikai vámosok egy San Diegohoz közeli határátkelőnél. A kábítószert valódi dinnyék közé rejtve, egy teherautón próbálták becsempészni az országba, de a sofőr pechére a járművét kiemelték a sorból és rutinellenőrzésnek vetették alá - írja az USA Today amerikai napilap online kiadása.

Görögdinnyének álcázott kábítószert fogtak el az amerikai vámosok

Az Egyesült Államok Vám- és Határőrszolgálata azt közölte, hogy 2000 kilogramm vegytiszta metamfatemint találtak 1200 darab görögdinnyének álcázott csomagolásban. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke maghaladja az 5 millió dollárt, azaz a közel 2 milliárd forintot. 

A kábítószert egy 29 éves mexikói férfi próbált átcsempészni az amerikai-mexikói határon, de a járművét másodlagos ellenőrzésnek vetették alá, a szálíltott görögdinnyét pedig kiemelték a teherautójából.

Mint később kiderült, a kábítószeres dinnyéket valódi gyümölcsök közé rejtették, de a határőrök már szemrevételezésből megállapították, hogy valami nagyon nincs rendben a szállítmánnyal. Miután a dinnyék drogtesztje pozitív lett, a szállítmányt lefoglalták, a sofőrt pedig átadták a belbiztonsági minisztérium ügynökeinek.

A kábítószer-dinnyék már ránézésre is különböztek az eredeti gyümölcsöktől.

„Mivel a drogkartellek folyamatosan fejlesztik a csempészési technikáikat, mi továbbra is új és jobb módszereket fogunk találni annak megakadályozására, hogy ezek a veszélyes kábítószerek és más csempészáru bejussanak az országukba”

- fogalmazott a drogdinnyék elfogásával kapcsolatban Rosa E. Hernandez, a terület illetékes hátárvédelmi igazgatója. A tisztviselő elmondta, hogy a kábítószert az Apollo hadművelet részeként foglalták le, melynek célja a fentanil-csempészet megfékezése Kaliforniában és Arizonában. 

A metamfetaminnal töltött görögdinnyék lefoglalása egyébként nem sokkal azután történt, hogy a kábítószer-ellenőrzési hivatal ügynökei 1,1 tonna metilt találtak zellernek álcázva egy atlantai raktárban augusztus 8-án. Az akkor lefoglalt drog értékét 3,2 millió dollárra becsülték.

A hírek kapcsán a BBC kiemelte, hogy a kábítószercsempészek egyre gyakrabban rejtik az árujukat zöldség- és gyümölcsszállítmányok közé. Az amerikai határőrszolgálat szerint leggyakrabban banán közé rejtve találnak kábítószert, de volt már arra is példa, hogy a gouda sajtnak és avokádónak álcázott drogot foglaltak le.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek