Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.23.

Óriási botrány: férgeket csempésztek a demokrata politikusok reggelijébe

A szennyezett ételtől többen rosszul lettek.

Politikai aktivisták beszöktek egy Demokrata Párt által kibérelt chicagói szállodába, majd több ezer férget helyeztek el a svédasztalos reggelinél kihelyezett ételtárolókban. Sajtóbeszámolók szerint a kukacos ételekből több demokrata politikusa is fogyasztott, mielőtt rájöttek, hogy valami nem stimmel. Az ügyben a városi rendőrség és a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) is vizsgálatot indított - írja a New York Post amerikai napilap online kiadása. 

Óriási botrány: férgeket csempésztek a demokrata politikusok reggelijébe

A rendőrség közlése szerint az incidens szerda reggel 6 és 7 óra között történt. Ebben az idősávban ismeretlenek szöktek be a Chicago belvárosában található Fairmont nevű luxusszállodába, kukacokat kevertek az étekbe, majd távoztak a helyszínről. Mivel a szállodát teljes egészében kibérelte a Demokrata Párt, a hatóságok szerint egyértelműen a politikusok voltak a hernyós támadás célpontjai. A hotelben Indiana, Minnesota, Ohio, Missouri és Dél-Dakota állam demokrata küldötteit szállásolták el a párt elnökjelölő konvenciójának idejére.

A sheriff hivatala arról nem adott tájékoztatást, hogy pontosan hányan fogyasztottak a kukacos ételekből, de a mentősök közlése szerint többeket el kellett látni rosszullét miatt. Meg nem erősített sajtóhírek szerint Pete Buttigieg, az Egyesült Államok közlekedési minisztere is belevett egy hernyós müzlibe. 

Az érintett szálloda egy csütörtökön kiadott közleményben megerősítette a támadás hírét, hozzátéve, hogy "egy ismeretlen csoport okozott fennakadásokat egy reggeli rendezvényen."

Bryan Lilienkamp demokrata delegált azt mondta újságíróknak, hogy ő néhány percet késett a reggeliről, így nem látta, pontosan mi történt, de akikkel beszélt, azt mondták, hogy a szálloda személyzete rendkívül gyorsan reagált, mindent kitakarítottak, és új ételeket vittek ki.

Sam Barloga, a Demokrata Párt szóvivője azt mondta az incidens kapcsán, hogy "minden amerikainak joga van a békés tiltakozáshoz, de az ehhez hasonló csúnya támadásoknak nincs helye a mi demokráciánkban”.

Noha a rendőrség még nem azonosította az elkövetőket, feltételezésük szerint Hamasz-párti és Izrael-ellenes tüntetők álltatnak az akció mögött. Ezt erősíti, hogy a támadás nagyon hasonlít egy július végi incidenshez, mely során kukacokat, tücsköket és egyéb bogarakat szórtak szét politikai aktivisták abban washingtoni hotelben, ahol Benjamin Netanjahu izraeli kormányfőt is elszállásolták.

A Demokrata Párt csütörtökön véget ért nemzeti konvencióján egyébként Kamala Harris alelnököt választották meg a párt elnökjelöltjének, miután Joe Biden július 20-án visszalépett az jelöltségtől. A regnáló elnök mellett a párt olyan prominensei is felbuktak a rendezvényen, mint Barack Obama és Bill Clinton korábbi elnökök, valamint Hillary Clinton volt külügyminiszter és korábbi elnökjelölt.

A Chicagóban rendezett konvenció nem volt mentes a botrányoktól, az eseményt több ízben megzavarták a palesztin-párti tüntetők. Aktivisták egy csoportja hétfőn leszakította az esemény helyszínét védő biztonsági kerítést, szerdán pedig a város izraeli konzulátusánál csaptak össze a rendfenntartókkal.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek