Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.06.

Elhunyt a mosolygós szívbeteg baba, miután tizedszer is elküldték a dokik

Szülei hiába kértek segítséget, nem kaptak. A vizsgálat is megerősítette, hogy észrevehető lett volna a pici betegsége.

Egy mindig mosolygós kisbabát veszített el a családja, miután az orvosok nem vették észre a szívbetegség jeleit. Mindezt annak ellenére, hogy a szülei több mint 10 alkalommal vitték a sürgősségire.

gyertya
Fotó: Pexels

Archie Squire-t életének első és egyetlen évében sokszor szállították kórházba, de az orvosi személyzet figyelmen kívül hagyta a szülei aggodalmait. Székrekedéssel és légszomjjal is küzdött a kisbaba, de csak mellkasi fertőzés miatt kezelték. 

Lauren Parrish és Jake Squire azt állítják, hogy Archie-t többször is elbocsátották, és a gyakori légúti fertőzéssel, a bronchiolitisszel diagnosztizálták. Amikor utoljára felvették a kórházba Archie már hányással is küzdött. 

A boncolás során kiderült, hogy Archie-nak egy ritka szívbetegsége volt, az úgynevezett izolált szívkamra-inverzió, amit az orvosok nem fedeztek fel. Ez akkor fordul elő, amikor a szív kamrái - a kamrák - rossz helyzetben vannak, vagyis a bal pitvar a jobb kamrába, a jobb pitvar pedig a bal kamrába lép be. 

A vizsgálat megerősítette, hogy egy korábbi röntgenfelvételen felismerhető lett volna a kisbaba szívbetegsége, amivel megmenthették volna az életét. De több más az orvosok által elkövetett hanyagság is végül közrejátszott a halálában. 

Archiet a szülei boldog kisfiúként jellemezték, aki mindig mosolygott. A fiú az öccsét, Albiet, az édesanyját és az édesapját hagyta hátra. 

A tanulmányok szerint 1966 óta világszerte kevesebb mint 50 izolált kamrai inverzióról számoltak be.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek