KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.09.

Németország: elengedték moziba a gyilkos migránst, azonnal megszökött

A különösen veszélyes szökevény szerencsére néhány órán belül rendőrkézre került.

Egy gyilkosságért elítélt illegális szomáliai bevándorló megszökött az őt felügyelő orvosok mellől Bajorországban, miután kimenőt kapott a fogva tartására kijelölt pszichiátriai intézettől, hogy elmehessen moziba - jelentette a Bild német napilap online kiadása.

Elengedték moziba a gyilkos migránst, azonnal megszökött

A Mursal Mohamed Seid néven azonosított szomáliai migránst 2022-ben ítélték el gyilkosságért, miután 111 késszúrással megölte, majd lefejezte a szobatársát egy bajorországi befogadóközpontban. A bíróság akkori döntése szerint a szomáliai súlyos skizofréniában szenved, és cselekvőképtelen állapotban követte el bűncselekményét, ezért nem börtönre, hanem határozatlan idejű pszichiátriai megfigyelésre ítélték. Indoklásában a bíró úgy fogalmazott, hogy "az elkövető azt hitte, az áldozata egy démon, ezért gyilkolta meg". Egy rendőrségi jelentés szerint a késelés annyira heves volt, hogy "az áldozat belsőszervei még életében kifordultak."

Az ítélet óta eltelt másfél évben az elkövetőt a mainkofeni pszichiátriai intézet zárt osztályán tartották megfigyelés alatt. A Bild beszámolója szerint a férfi ez idáig jó magaviseletről tett tanúbizonyságot, ezért most csütörtökön az orvosai első ízben kimenőt adtak neki, hogy elmehessen moziba. Mint később kiderült, nem kellett volna.

Az intézet tájékoztatása szerint a szomáliai az első adandó alkalomkor megszökött filmnézés közben az őt felügyelő orvosok mellől. Egyszerűen felpattant a székből, kirohant a moziteremből, majd köddé vált. Az egészségügyi személyzet azonnal bejelentést tett az ügyben, a rendőrség pedig hajtóvadászatot indított a migráns ellen, miközben arra figyelmeztette a lakosságot, hogy veszélyes bűnöző van szökésben.

A Bild információi szerint szomáliai délelőtt 10-kor szökött meg, majd ugyanezen a napon, kicsivel éjfél előtt el is fogták Plattling város egyik élelmiszerboltjában, ahol épp üdítőt próbált lopni. Azt nem tudni, hogy ezek után a migráns visszakerül-e a pszichiátriára, vagy ezúttal börtönbe zárják.

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter megdöbbenését fejezi ki az elítélt gyilkos szökésével kapcsolatban.

"Részletes vizsgálatot fogok kezdeményezni, hogy a kerületi kórház miért engedte moziba ezt a rendkívül veszélyes férfit"

- fogalmazott a CDU-s politikus a Bild napilapnak, majd köszönetet mondott a rendőröknek, akik elfogták a szökött gyilkost.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek