KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.27.

„Nem érzem ezt a kort” – Elárulta a hosszú és boldog élet titkát a 112 éves férfi

112 évesen lett a világ legidősebb embere egy brit férfi.

A világ legidősebb élő embere lett 112 évesen a Merseyside-i Southport egyik idősek otthonában élő férfija. John Tinniswood 1912. augusztus 26-án született Liverpoolban, és áprilisban lett a világ legidősebb élő embere, mondván, hogy hosszú életének titka „csak a szerencse”.

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés, hogy 112 éves lett, a Guinness World Recordsnak (GWR) nyilatkozott: „Őszintén szólva, semmi különös. Nem érzem ezt a kort, nem izgulok miatta. Valószínűleg ezért is értem el. Csak úgy veszem, mint bármi mást, fogalmam sincs, miért éltem ilyen sokáig. Nem tudok semmilyen különleges titokra gondolni. Fiatalon elég aktív voltam, sokat gyalogoltam. „Hogy ennek volt-e valami köze ehhez, nem tudom. De számomra nem vagyok semmiben sem más. Egyáltalán nem különbözőm.”

Tinniswood úr mindkét világháborút megélte, és ő a világ legidősebb második világháborús túlélő veteránja. A hosszú életének titkáról azt mondta a GWR-nek, hogy az „csak szerencse”.

„Vagy sokáig élsz, vagy rövid ideig, és nem sokat tehetsz ellene” - tette hozzá.

Tinniswood úr elmondta, hogy azon túl, hogy minden pénteken megeszik egy adag rántott halat sült krumplival, nem követ semmilyen különleges diétát. Mindig azt eszi, amit másik is az idősek otthonában. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek