KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.28.

Dráma a kórházban, eltűnt a beteg koponyájának egy darabja

Súlyos hibát vétettek a dolgozók, a beteg pert indított az intézménnyel szemben.

Egy férfi beperel egy kórházat a georgiai Atlantában, miután az orvosok állítólag elvesztették a koponyájának egy darabját. A csont helyett egy szintetikus implantátumot kapott a beteg, de azzal is akadtak problémák. 

Az eset 2022 szeptemberében történt, amikor a férfit agyvérzéssel vitték kórházba. A beteg agyára olyan nagy nyomás nehezedett, hogy az orvosok eltávolították a koponyája egy 12 x 15 centiméteres darabját - írja az iflscience.com. Az ilyen eljárásokat jellemzően vészhelyzetekben hajtják végre, hogy csökkentsék az agykárosodás veszélyét.

Ezután általában fagyasztóba teszik a koponyadarabot, majd a duzzanat csökkenése után visszahelyezik azt, csakhogy ez esetben nem megfelelően címkézték fel a mintát, aminek valahogy nyoma veszett. A páciens végül szintetikus implantátumot kapott, az azonban csak tovább ront a helyzeten, hogy az elfertőződött, így újabb beavatkozásra volt szükség. A mulasztások ellenére a kórház kiszámlázta a betegnek az ellátás több mint 50 millió forintnak megfelelő költségét, ezért a beteg pert indított.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek