KÜLFÖLD

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.08.15.

A tudósok megtalálták Atlantisz elveszett városát, de ez még nem minden

A valóságban is létezhettek óceán mélyén található városok.

Egy neves tengergeológus Luis Somoza szerint nem csak a mesékben létezhetett az óceán mélyén található titkos város Atlantisz. Az első ember, aki feljegyezte Atlantisz létezését, nem más volt, mint a világhírű filozófus Platón, aki Krisztus előtt 360-ban már arról írt, hogy létezik egy város, amely megmagyarázhatatlan módon a tengermélyén található. Most a Spanyol Geológiai Szolgálat munkatársa arról beszélt, hogy igencsak egyszerű válasza lehet annak, hogy miért láthattak az emberek már évszázadokkal ezelőtt is elsüllyedt városokat a víz alatt. 

Atlantisz
Valóban létezhetett egy város a víz alatt, még ha nem is lakják emberek /Fotó: Pexels

A kutatók néhány hónappal ezelőtt ugyanis több olyan területet fedeztek fel a Kanári-szigetek közelében, amelyek vélhetőleg korábban szigetek voltak, viszont az évezredek alatt elsüllyedtek. A geológiai szolgálat több pilóta nélküli tengeralattjárót küldött le a vízalatti szigetek vizsgálatára, és meglepő dolgot fedeztek ott fel. 

A 2500 méter mélyen található szigetek összetétele alapján a tudósok kijelentették, hogy néhány millió évvel ezelőtt még a tengerszint felett voltak, és csak sok-sok év alatt süllyedtek le a víz alá. Ezáltal előfordulhat az is, hogy Atlantisz legendája egy olyan városról szól, amelyet egy szigetre építettek, ami aztán lesüllyedt az óceán mélyére, viszont az épületei egészben megmaradtak.

A felfedezés részleteiről Luis Somoza számolt be a DailyStarnak:

A most felfedezett területeket Los Atlantesnek neveztük el, utalva Atlantisz mítoszára. Ez lehetett a legenda eredete, ugyanis ezek olyan szigetek voltak a múltban, amelyek süllyedni kezdtek, és a mai napig süllyednek folyamatosan, hasonlóan a legenda szövegéhez. 

- árulta el a kutató, aki szerint minden kontinensen létezhetnek ilyen területek, ugyanis korábban Ausztrália partjainál is találtak olyan elsüllyedt szigetcsoportokat, amelyeken emberek élhettek a múltban. Emellett egy Matt Sibson nevű kutató Írország partjainál is talált nyomokat arra, hogy egy elsüllyedt város állhatott a part közelében egy szigeten.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek