KÜLFÖLD

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.08.10.

"A szüleimet elborzasztja a köztem és a barátnőm közt lévő korkülönbség, de én szeretem őt"

A 30-as férfi egy 55 éves nőbe szeretett bele.

Egy elkeseredett férfi kért segítséget a Mirror szakértőjétől. A 30-as éveiben járó férfinak az a problémája, hogy beleszeretett egy tőle 20 évvel idősebb nőbe, ám se a szülei, se a barátai nem fogadják el a kapcsolatát.

szerelem, románc, randi
Fotó: Unsplash.com

"A 30-as éveim közepén járó férfi vagyok, és egy idősebb nővel randevúzok, aki 55 éves. Mindig is vonzódtam az idősebb nőkhöz, és soha nem randevúztam nálam fiatalabb vagy velem egyidős nőkkel, de a mostani párom 20 évvel idősebb nálam. Rengeteg negatívumot kapok a barátaimtól és a családomtól. A szüleim mindössze hat évvel idősebbek a barátnőmnél, és elborzasztja őket a választásom.

Szerelmes vagyok belé – hihetetlen ember és nagyon vonzó –, de úgy tűnik, ez nem elég az életemben lévő emberek számára. Évek óta elvált, van egy tizenéves fia, akivel jól kijövök. A szüleim folyton arról beszélnek, hogy soha nem lesz családom, ha vele maradok, mert túl idős, és úgy tűnik, hogy az is probléma, hogy elvált egy gyerekkel. Nem gondolok a babákra, mert nem mindig vágytam a családra. Nekem az a legfontosabb, hogy legyen egy párom, akivel leélhetem az életem.

A barátaim kedvesek vele, amikor mindannyian együtt vagyunk, de négyszemközt többen is megkérdőjelezték, mennyire vagyunk komolyak egymás számára, és hogyan fogom érezni magam, ha én leszek 55 éves, ő pedig 75 éves. Nem gondolok olyan előre, csak azt kívánom, bárcsak jobban támogatnának" - írta a levelében.

A szakértő szerint a férfinak arra kellene fókuszálnia, hogy a saját életében azt tesz, amit szeretne és nem kell senki jóváhagyása. Az idősebb nő eleve többet kockáztat, hiszen a férfi bármikor kijátszhatja a gyerekkártyát és elhagyhatja egy fiatalabb nőért, aki még tud neki szülni. Azt nem tagadja, hogy a szülőknek nehéz lehet elfogadni fiuk választottját, de egy szülőnek nem szabad bírálni a döntését: csak szeretniük kell a gyermeküket és bízni abban, hogy boldog lesz. Ha pedig szakítás lesz a vége, mellette állni és vigasztalni.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek