KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.07.

15 éves autista fiú kötötte el az utasokkal teli buszt

A tinédzser átszáguldott az egész városon.

Meglehetősen fura esetről számolt be a német sajtó. A rendelkezésre álló információk szerint Brémában egy 15 éves tinédzser kötött el egy utasokkal teli városi buszt. A fiú állítólag egy busztársaság gyakornokaként mutatkozott be, és a szakszerű elméleti tudása erről meg is győzte a busz valódi sofőrjét

busz, autóbusz, közlekedés
A 15 éves autista fiú ellopott egy buszt, amivel még utasokat is vett fel. Csodával határos módon nem sérült meg senki. Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

Amikor sor került a műszakváltásra, akkor a régi sofőr az újnak már kisegítőként mutatta be a tinédzsert. Végül hárman együtt hagyták el a szüneten lévő buszt, a fiú azonban később visszatért, beült a volán mögé és elindult. Az egyik megállónál még meg is állt, hogy utasokat vegyen fel - írja a Bild.

Időközben a valódi sofőrök észrevették, hogy eltűnt a jármű, az első dolguk az volt, hogy értesítették a rendőrséget a lopásról. Az egyenruhások meglehetősen hamar rátaláltak a buszra, és gond nélkül sikerült is megállítani. 

A hatóságok közlés szerint csodával határos módon senki nem sérült meg a tömegközlekedési eszközön, de a jármű karosszériáján keletkeztek horpadások és karcolások. 

A 15 éves tolvaj fiút a rendőrök átadták az édesapjának, aki szerint fia ártalmatlan, csak túlzott lelkesedést mutat a tömegközlekedési járművek iránt. A szülő szerint most is csak arról volt szó, hogy ki akarta élni a járművek és a technológia iránti vonzalmát. A rendőrség jogosítvány nélküli vezetés és baleset okozása miatt indított nyomozást.

Ez önmagában azért is fura, hiszen a fiú ellopta a buszt, a rajta utazó utasok testi épségét pedig veszélyeztette. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek